Právě čtete

Rozcvička: Zapracujte na břišních svalech

6354  
Sdílet: 

Rozcvička: Zapracujte na břišních svalech

Pokud by se lidé měli shodnout na svalech, které chtějí mít všichni vypracované, pravděpodobně by zvolili břišní svalstvo. Plochá břicha na nás koukají z billboardů, stejně jako se jimi chlubí postavy našich oblíbených filmů a seriálů.

5. 9. 2017 2 min. čtení Redakce
Rozcvička: Zapracujte na břišních svalech

Pevné břišní svaly jsou hezké na pohled, ale najdete za nimi daleko víc. Díky břišním svalům může být váš život lepší například po zdravotní stránce. Pomáhají nám držet orgány na správném místě a zároveň se podílejí i na správném postavení pánve. Díky vypracovaným břišním svalům tak můžete předcházet bolestem bederní páteře.

Ke cvičení potřebujete jen podložku, pohodlné sportovní oblečení a 4 minuty času. Cvičením vás provede Jana Schwarzová, mistryně světa ve fitness aerobiku.

Správné provedení cviků

Zdvih trupu do boku

Provedení: lehneme si na záda na podložku, nohy dáme na šíři boků, ruce spojíme za hlavou. Zvedáme hlavu od podložky s výdechem nahoru a vracíme těsně nad podložku.
Na co si dát pozor: mějte stále zatnuté břicho, jako kdybyste s ním tlačili do podložky.
Tímto cvikem posílíme: horní břišní sval přímý.
Opakování: 8x

Přítahy

Provedení: zůstaneme na zádech, ruce jsou roztažené a položené dlaněmi na zem. Zvedneme natažené nohy do pravého úhlu, kolena jsou lehce pokrčená. S nádechem jednu nohu spouštíme nad zem, s výdechem ji zvedneme k druhé noze, nohy střídáme.
Na co si dát pozor: nohy pokládáme těsně nad zem, břicho je stažené.
Tímto cvikem posílíme: spodní břišní svaly.
Opakování: 8x

Kolena ve vzporu

Provedení: zůstaneme na zemi, nohy ohnuté v kolenou dáme do pravého úhlu, ruce jsou za hlavou. Zvedneme hlavu těsně nad zem a provádíme rotace trupem, hlava jde k opačnému kolenu. S výdechem přitáhneme a vydržíme půl sekundy,
Tímto cvikem posílíme: šikmé břišní svalstvo.
Opakování: 8x

Cviky cvičíme ve třech sériích.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články