Právě čtete

Proužkovaná móda: oblékli jsme modelku 50+

3636  
Sdílet: 

Proužkovaná móda: oblékli jsme modelku 50+

O proužcích se říkají hlavně dvě věci: že se hodí na léto a že sluší jenom štíhlým mladým kočkám. Tak se schválně podívejte, jak skvěle vypadá v proužkovaném svetru a zimních šatech paní Daniela.

24. 1. 2018 3 min. čtení Marie Háková
Proužkovaná móda: oblékli jsme modelku 50+

Že s námi nafotí tuto kolekci oblečení, souhlasila Danka v podstatě hned, protože je i ve svém věku pro každou legraci. Stejně se ale zeptala, proč právě ona.

„No to je přece jasné. Abyste ostatním dámám ukázala, že se proužků nemusí bát v žádném věku.

Zapovězené vodorovné proužky? Ale prosím vás!

Většina módních článků horizontální pruhy nedoporučuje tak nad konfekční velikost 38. My jsme se toho ale nebály. :) Když se nepustíte do tvrdých širokých pruhů, ale zkusíte to s jemnějším vzorem, vypadá to opravdu šmrncovně.

Proužky noste klidně celý rok

Decentní halenka se hodí snad vždy: na pracovní schůzku, do společnosti i pohodově k džínům.

Už víte, proč si ani jedna nemyslíme, že proužky jsou určené jenom na léto? :)

Můžete si dovolit černou?

Musím na Danielu prozradit, že tmavé barvy už moc nenosí. Před focením si těmito modely nebyla moc jistá; zvlášť černá s přibývajícím věkem hází do obličeje stíny.

Přitom existuje slušivé řešení: tmavé barvy vyrovná světlý vzor nebo barevný šátek blízko obličeje.

Jak nosit proužky v zimě

Proužkovaná móda se většinou spojuje s námořnickým stylem, a proto po ní často saháme v létě. Jako klasický vzor vám ale krásně poslouží po celý rok.

Můžete na to jít třeba takto:

  • Obvyklé modrobílé proužky mají přece jen příliš letní náladu. Vyzkoušejte červenou, černou nebo, pokud vám sluší, okrovou barvu.
  • Stejně tak nahraďte světlé letní kalhoty či sukni tmavou variantou. Džíny nebo hladké tmavé kalhoty jsou k zimním proužkům super.
  • Jednoduché černobílé pruhované tričko jsem do svého šatníku zařadila už nejméně před pěti lety a od té doby ho nosím v zimě v létě. Vypadá dobře skoro ke všemu a překvapivě sluší snad každému. Zázrak! Během chladných měsíců přes něj nosím otevřený kardigan.
  • Pruhované svetry rozzáří jednobarevné outfity.
  • Vzorovaný šátek nejen zahřeje, ale zároveň splní stejnou funkci jako třeba náhrdelník.

Vaše malé tajemství: proužkovaný detail

U nás v rodině máme takový malý trik: když se musíme obléknout upjatěji, než bychom rády, vezmeme si pod to veselé prádlo. Nikdo o tom neví, ale ten dobrý pocit je k nezaplacení. ;)

Stejně mohou posloužit i pruhované ponožky, které můžete, ale nemusíte ukázat.

Verdikt: nebojte se proužků v žádném věku ani v žádném ročním období

Proužky do módy zavedla Choco Chanel a já její nápad rozhodně chválím. Je to krásný, elegantní a slušivý vzor, který prakticky nepodléhá trendům. Což znamená, že proužkované kousky nebudete příští rok zase vyřazovat ze šatníku jako nenositelné.

Můžete se spolehnout, že ať si je vezmete skoro kdykoli, vždy budete vypadat dostatečně klasicky a zároveň šik – v létě nebo v zimě, ve 20 nebo v 50 (a více).

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články