Právě čtete

Krásné šaty ze staré maxi sukně

7307  
Sdílet: 

Krásné šaty ze staré maxi sukně

Recyklace oblečení je jedna z činností, díky které můžete celkem jednoduše podpořit udržitelný životní styl. Obchody sice přetékají oblečením, ale bohužel se ve velkých řetězcích hraje spíše na nízkou cenu a trendy než na kvalitu materiálů. I já samozřejmě velmi ráda nakupuji nové oblečení, ale dost často se snažím nejprve recyklovat něco, co již v šatníku mám a nenosím.

21. 8. 2017 2 min. čtení Simona Švarcová
Krásné šaty ze staré maxi sukně

minulém článku jsem vám ukázala, jak si můžete rychle recyklovat a vylepšit staré tričko, a dnes vás naučím, jak z maxi sukně, kterou už nenosíte, vytvoříte během půl hodinky jednoduché krátké šaty.

Jak si vyrobit šaty ze sukně?

Budete potřebovat:

  • maxi sukni s gumou v pase
  • šicí stroj
  • nit v barvě sukně
  • nůžky, páráček, metr a špendlíky
  • tričko, podle kterého obkreslíte výstřih (můžete ho samozřejmě vytvořit i od ruky)

Postup:

Nejprve si vezměte nůžky a odstřihněte gumu v pase. Poté za pomoci páráčku rozpárejte postranní švy do délky cca 19-20 cm (platí pro velikost M). Sukni přeložte napůl a nůžkami si vyznačte střed výstřihu jak na přední, tak i na zadní části sukně. Na přeloženou sukni položte na polovinu přeložené tričko a vystřihněte podle něj výstřih – pozor, pouze na přední straně sukně.

Na zadní straně udělejte výstřih o něco méně hlubší. Poté sukni obraťte naruby (lícem k líci), sešpendlete a sešijte ramenní švy. Výstřih a průramky začistěte následujícím způsobem – obraťte látku 1 cm do rubu a poté ještě jednou a na stroji prošijte po celém obvodu výstřihu i průramků.

Pak už stačí šaty obrátit, obléknout, přepásat je páskem nebo stuhou a můžete vyrazit na večerní procházku.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články