Právě čtete

Zdravý trik: Bylinkové máslo

7057  
Sdílet: 

Zdravý trik: Bylinkové máslo

Čerstvé máslo a krajíc chleba jsou výborná kombinace. Zkoušeli jste někdy ovšem máslo ochutit bylinkami? Základem másla je kvalitní farmářské mléko a čerstvé bylinky, které máslu dodají nečekanou chuť. Nejlepší na tomto receptu je, že již po hodině v lednici můžete máslo ochutnat.

2. 8. 2016 1 min. čtení Redakce
Zdravý trik: Bylinkové máslo
Přehrát znovu

Suroviny

sůl a koření podle chuti
čerstvé bylinky (například fenykl, oregano, petržel, estragon…)
změklé máslo

Postup

Změklé máslo nakrájíme na kousky. Nadrobno nasekané bylinky přidáme do másla a vše osolíme a okořeníme podle chuti. Vše řádně do másla zapracujeme a zabalíme do pečicího papíru a necháme zchladit.

TIP
Domácí bylinkové máslo spotřebujte do týdne, jen tak zajistíte, že bude stále chutné a čerstvé.


 

16.3.2016!BEST OCHUCENA MASLA_DSC0666

 

Kromě bylinkového másla si můžete udělat i másla ochucená citronem nebo orientálním kořením, vyrobit si přepuštěné máslo do receptů od babiček nebo mu dát jinou dimenzi a udělat si burákové máslo.

 

přepuštěné

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články