Právě čtete

Z ležérního outfitu na elegantní pomocí pár jednoduchých kroků!

7255  
Sdílet: 

Z ležérního outfitu na elegantní pomocí pár jednoduchých kroků!

Z šatníku mě nejvíce baví variabilní kousky. Takové, které se dají nosit na nespočet způsobů, v různých kombinacích a nejlépe i na nejrůznější příležitosti.

26. 6. 2017 3 min. čtení A Cup Of Style
Z ležérního outfitu na elegantní pomocí pár jednoduchých kroků!

Často se mi stane, že mám během dne různé akce s úplně odlišným dress codem, například dopoledne školu, odpoledne schůzky a k večeru pak formálnější událost, a přitom žádný čas zajet domů a mezitím se převléknout. V takový den oblékám outfit, který zastoupí úplně všechno zmíněné, a jen ho pomocí pár triků průběžně proměňuji. Stačí pozměnit pár věcí a z identických kousků jsou rázem úplně jiné stylingy. Které klíčové momenty vám pomohou transformovat outfit do různých rovin?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Džínová bunda

Začněme tím ležérnějším stylem. Džínová bunda je klasika, která vypadá skvěle téměř ke každému outfitu – kalhotům, šatům, sukním, a to různých střihů. Je to přesně ten kousek, který daný styling trochu „uzemní“ a dodá mu ten ležérní nádech. Oblékněte si jí třeba přes elegantní šaty, vytvoříte krásný denní look, a až večer bundičku uschováte v šatně, budete ihned připravena i na večer. Ve svém outfitu na fotkách jsem ji oblékla přes jinak elegantní halenku, ale díky kombinaci džínové bundy s teniskami a batůžkem vypadá outfit hned ležérněji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Batůžek

Batoh se pro tyhle uspěchané dny perfektně hodí. Nejen že vám bude pohodlný při tom množství povinností, které vás čekají, ale také do něj ukryjete spoustu věcí, které vám pomohou outfit transformovat. Já osobně patřím k těm lidem, kteří do jednoho batůžku dokážou ukrýt nespočet věcí. Uschovám do něj boty na přezutí, make-up na přelíčení a malou kabelku, za kterou ho pak vyměním, a batoh mezitím uložím třeba do šatny, poprosím o uložení za bar či do zázemí nebo si ho nechám u židle u stolu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boty

Boty jsou tím rozhodujícím prvkem vašeho outfitu. Jednoduché tenisky na den a sandálky s nízkým podpatkem na večer. Zabalené v plátěné tašce se vám jednoduše vejdou do batůžku, během pár minut si je před akcí přezujete a máte vyhráno! Má to i tu výhodu, že až vás budou bolet nohy při odchodu z akce, můžete vklouznout zpátky do tenisek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hra se střihem

Jedna halenka může vypadat pokaždé jinak. Pro ležérnější look ji můžete nechat volně splývat podél těla. Pro ženštější, formálnější, outfit ji zastrčte v pase. Tím vytvoříte zase úplně odlišnou siluetu. Tenhle kousek je navíc výjimečný tím, že se dá nosit buď klasicky u krku – jako ho mám já v mém denním outfitu –, nebo posunutý z ramen dolů (odhalující krk a ramena) – jako v mém formálnějším outfitu. Jsou to přesně tyhle variabilní kousky, které vás nepřestanou nikdy bavit a které obléknete na tolik různých stylů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Make-up a vlasy

Obrovský rozdíl udělá i váš make-up a účes. Já si s sebou většinou nosím transparentní pudr, který můj obličej po celém dni zmatní a prozáří, a potom výraznou rtěnku. Takovou, která bude sama o sobě doplňkem a téměř nejvýraznějším prvkem outfitu. Na večer se můžete odvázat i s tmavými nebo výraznými odstíny. Takové totiž z jinak ležérních kousků oblečení, jako je třeba halenka a bílé džíny, vykouzlí v kombinaci s podpatky, malou kabelkou a vyčesanými vlasy ten největší rozdíl.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články