Právě čtete

Jak se obléct na letní svatbu

13714  
Sdílet: 

Jak se obléct na letní svatbu

Letní měsíce jsou dobou svateb, a tak se klidně může stát, že každou sobotu pojedete na svatbu někomu jinému. Na rozdíl od nevěsty, jejíž volba outfitu bývá víceméně jasná (obvykle tuší, že to budou bílé šaty), se jako host s výběrem toho správného looku často natrápíme. Existuje však několik zaručených tipů, kterými se můžete nechat inspirovat.

29. 6. 2017 3 min. čtení Rebeka Šuchterová
Jak se obléct na letní svatbu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Výběr outfitu přizpůsobte místu konání svatby

Asi největší potíž představuje míra ležérnosti, kterou zvolíte. Jinak se oblečete na svatbu v kostele a jinak na zahradní slavnost.

Dresscode

Určitě se zeptejte, zda nevěsta upřednostňuje konkrétní dresscode hostů, jak po stránce stylu, tak i barevnosti. Pokud to vysloveně nenapsala do pozvánky, svým zájmem ji minimálně jistě potěšíte.

Využijte kousky, které vám již visí ve skříni

Nemusíte hned běžet nakupovat – vhodný svatební outfit poskládáte i z kousků ve vaší skříni. Pokud se chystáte na elegantní svatbu, výborně poslouží například pouzdrová sukně pod kolena. Doplňte ji volánkovým topem, který posléze unosíte k džínům či jiným jednoduchým kalhotám. Výbornou volbou pak mohou být i šaty či sukně „áčkového“ střihu – ideální kombinace elegance a pohodlnosti. Se šperky to nikdy nepřehánějte, vsaďte raději na jeden zajímavý kousek. Co třeba netradiční náhrdelník?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalhoty na svatbu? Proč ne.

Na svatbu si nemusíte brát pouze sukni nebo šaty. Pokud vám kalhoty padnou lépe, nebojte se dlouhých zvonových! Skvěle prodlouží postavu, a pokud zvolíte i netradiční materiál, věřte, že zapůsobí luxusním dojmem. A navíc budete jedinečná!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Základem jsou upravené vlasy

Velké načančané a přelakované účesy už díkybohu neletí, pěkný účes si tak klidně upravíte i doma v koupelně. Stačí si vlasy pěkně natočit kulmou – jemné vlnky působí romanticky. Další volbou může být hladký drdol, který působí prakticky a elegantně. Účes můžete podtrhnout květinovou členkou či korunkou z květů. V takovém případě však již další doplňky vynechte.

Vhodná obuv vás podrží

Nepřeceňujte své schopnosti. Pokud nejste na vysoké podpatky zvyklá, na svatbu si je rozhodně neberte. Bolest a otoky vám zkazí celou slavnost a navíc se vystavujete nebezpečí ponižujícího pádu. Místo toho sáhněte po nižší variantě či tlustším stabilnějším podpatku, který teď frčí a na rozdíl od jehliček je relativně pohodlný. Myslete na detaily a nezapomeňte na manikúru. A pokud zvolíte otevřenou obuv, bez pedikúry ani krok!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontrasty

Skvěle vypadá i odvážnější varianta kontrastů. Například takové červené či výrazné fialové lodičky dodají celému outfitu zcela jiný rozměr. Můžete je sladit s barvou nehtů či rtěnky.

Pozor na barvy

Pozor na bílou a černou – tyto barvy jsou na svatbě absolutní tabu. Stejně tak se nehodí ani příliš světlé pastelové barvy. Všechnu slávu nechte v tento den nevěstě. Ani krátké bílé šaty nejsou ideální variantou – bílá zkrátka v žádném případě! Ve střední Evropě se sice černá barva nepovažuje za takový faux paus, nicméně v cizině je tato volba zcela nepřijatelná. Pro milovníky černé je tak skvělou variantou například tmavě modrá a pokud se pro černou přecejen rozhodnete, dbejte na její oživení. Pro tuto sezónu frčí například výšivky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vyzývavost se na svatbě nenosí

Raději zapomeňte i na příliš vyzývavé kousky a hluboký výstřih. I krátké minišaty nechte doma. Svatba je jedním z nejslavnostnějších okamžiků a tak byste k ní taktéž měli přistupovat. Pamatujte na to, že pohledy hostů mají v tento den směřovat na nevěstu a ne do vašeho výstřihu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Pokud jdete na svatbu za družičku, slaďte se barevně s ostatními družičkami. Ať už zvolíte jednotný střih, barvu či odstín šatů, věřte, že takto sladěné budete na fotografiích působit nejlépe a nevěsta vám za to jistě bude vděčná.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články