Právě čtete

Voda po holení ke dni otců

9979  
Sdílet: 

Voda po holení ke dni otců

Výběr kosmetiky je vždy ošemetný, především jedná-li se o naše protějšky. Ať už jde o parfém, sprchový gel či vodu po holení, každý muž má rád jinou vůni či výrobce, a tak snaha o pěkný dárek často zůstává nedoceněna. Je zde ale možnost, jak zaručeně zabodovat, a ještě tak přispět k ochraně životního prostředí!

14. 6. 2017 2 min. čtení Redakce
Voda po holení ke dni otců

Vodu po holení ovšem nemusíte vyrábět nutně pouze pro svého otce, přítele či kamaráda – při holení ve ztížených podmínkách její pomoc jistě často uvítáte i vy. Jedná se o čistou kombinaci základních přírodních esencí, nemusíte se tedy bát, že by jakkoli nepříznivě ovlivnila vaši pokožku. Neoddiskutovatelnou výhodou je také možnost volby vlastní vůně, vy i váš partner si tak přijdete na své.

_MG_8435

Složení této přírodní vody po holení vychází z klasické základní receptury našich předků. Její nejdůležitější součástí je kamenec, chemická sloučenina soli kyseliny sírové, kterou seženete v každých potřebách na výrobu přírodní kosmetiky. Tyto malé i větší průsvitné krystaly připomínající vzácné nerosty okamžitě zastavují krvácení z drobných ranek, které dezinfikují a pomáhají jejich rychlému zacelení.

Další důležitou příměs představuje vilínová voda se silným antioxidačním a protizánětlivým efektem. Spolu s vámi zvoleným esenciálním olejem pohladí a uvolní vaše smysly. Pro vás doporučuji zvolit jemnou vůni levandule či damašské růže, pro muže spíše svěží pomeranč či citronovou trávu.

_MG_8432

Ingredience

kamenec (několik kousků, nebojte se, že to s ním přeženete)
7 ml vilínové vody
destilovaná voda
3 kapky tea tree oleje
pár kapek esenciálního oleje dle vlastní volby
lahvička, nejlépe s korkovým uzávěrem

_MG_8440

Postup

Kamenec nadrtíme na drobnější kousky a nasypeme do čisté a osušené lahvičky. Zalejeme vilínem a dolejeme destilovanou vodou. Přidáme tea tree a esenciální olej a důkladně protřepeme. Kamenec se v tekutině pomalu rozpustí a voda je ihned připravena k použití.

_MG_8591

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články