Právě čtete

Stylové krabičky na malé dárečky

8075  
Sdílet: 

Stylové krabičky na malé dárečky

Vzpomínáte na tu nesnesitelnou zvědavost a následnou radost z prvního pohledu na rozsvícený vánoční stromeček a pod ním kupu dárků čekajících na rozbalení? Ty největší šly na řadu jako poslední, neboť podle rozměrů překvapení uvnitř zkrátka nemohlo zklamat, naopak měkké dárky si nikdy nezískaly naši upřímnou pozornost. Dnes už je vše ovšem jinak a my si často slibujeme ty nejhezčí dary právě od měkkých balíčků, a především malých krabiček.

21. 12. 2016 2 min. čtení Redakce
Stylové krabičky na malé dárečky

Ať už chcete zabalit šperky, drobnou sladkost, či dokonce klíčky od nového vozu, dnešní tip na originální balicí techniku vám jistě přijde vhod. Nejenže tak využijete přírodního materiálu bez plastových příměsí a částečně recyklujete běžně vyhazovaný odpad, ještě se budete moci pochlubit svojí kreativitou a předvést obdarovanému, že vám na něm opravdu záleží. Jedná se o výrobu vlastních malých krabiček, která vám zabere mnohem méně času než cesta do papírnictví. Tak neváhejte a pusťte se do práce.

_MG_5164

Budeme potřebovat

ruličky od toaletního papíru
tempera
tužka s kulatou gumou na konci
mistička

Postup

Vezmeme si první ruličku a po stranách ji vmáčkneme palci dovnitř tak, aby ohnuté konce sahaly minimálně do poloměru ruličky. Stejný úkon opakujeme i na druhé straně. Ohnuté konce upravíme a začistíme. Krabička je hotová.

Nyní si do mističky vymáčkneme temperu – stačí opravdu malé množství. Barevnost volte dle vlastního uvážení, já ovšem doporučuji neutrální bílou, šedou či černou, která skvěle koresponduje s přírodní barvou recyklované ruličky a dále snese jakkoli barevnou mašli na dozdobení. Chytneme tužku tak, aby konec s gumou směřoval dolů. Namáčíme jej do barvy a otiskáváme na krabičku puntíky ve stejnoměrných vzdálenostech.

Nyní už jen stačí vložit dárek, převázat mašlí a sledovat, jak váš výtvor obdarovaného potěší.

_MG_5179

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články