Právě čtete

Módní tipy pro sváteční období? Svetry, barvy a dobrá nálada

2792  
Sdílet: 

Módní tipy pro sváteční období? Svetry, barvy a dobrá nálada

Letos jsme se s Jančou rozhodly, že během adventu necháme celočerné outfity ve skříni a necháme se rozzářit barvičkami. Ale pořád jenom decentně, přeci jen nebudeme krást pozornost hlavní hvězdě každé domácnosti – vánočnímu stromečku. Vybrali jsme pro vás pohodlné a hřejivé módní kousky, ve kterých vám bude dobře během svátečních i všedních zimních dní.

9. 12. 2023 4 min. čtení Helena Suchá
Módní tipy pro sváteční období? Svetry, barvy a dobrá nálada

Hřejivé vlnění na sváteční procházky i návštěvy

Vánoční nákupy, přípravy na svátky, adventní svařáčky s přáteli nebo posezení s kolegy v práci. Ještě předtím, než se dočkáme skutečné vánoční pohody, toho musíme spoustu zařídit a stihnout. I z tohohle adventního maratonu chceme ale vykličkovat elegantně a v dobrém rozpoložení.

Helena: Klíčem k úspěchu je volnost v pohybu a hřejivý měkoučký materiál. Obojí mi poskytují svetry různých délek, barev, střihů. Z vánočních svetrů jsem už vyrostla, ale zelená je taky sváteční barva, no ne?

Jana: Neumím si uvázat šálu, aby to vypadalo hezky. Proto si na předvánoční pobíhání nejradši beru roláky, abych u toho neofoukla. Tenhle olivový je poměrně dlouhý, ale k volným kalhotám jsem ho potřebovala trošku zkrátit. Proto jsem ho zahnula a připnula broží.

Sváteční přípitek s grácií

Přípravy na hřeb Štědrého dne – sváteční večeři většinou zaměstnají naše hlavy a ruce natolik, že otázku, co si vezmeme na sebe, většinu necháme na posledních 15 minut před servírováním polévky. Sáhneme ve skříni po prvním kousku, většinou černém, co se nám dostane pod ruku. Ano, černá znamená decentní, takže sváteční, neurazí, s Janou jsme se jí letos nanosily ažaž, proto jsme se rozhodly ji tentokrát upozadit a dát prostor jiným barvám, které letošní zimu hrají první housle nejen v našem šatníku.

Helena: Teprve letos v létě jsem si pořídila svoje první červené šaty. Věděla jsem, že v nich v davu budu zářit, nicméně jsem to nevnímala jako benefit, nerada vyčnívám (stačí mi, že jsem poměrně velká). Nakonec mě o nošení červené přesvědčili kamarádi – prý je to moje barva. Ano, zářím i na dálku, co je ale důležitější – rozzáří mě celou. Nejen vlasy, bledé líce a unavené oči, ale hlavně náladu. Zatímco černá mě utlumí, červená povzbudí. A protože mám letos vánoční náladu, rozhodně ji nechci během svátků potlačit – kdy jindy se obléci do barev, které jsou s adventem tolik let spojované! Druhým kritériem pro výběr svátečních šatů je pohodlí – chci se cítit volná, nechci, aby mě někde něco šponovalo, škrtilo, zvlášť po třech chodech a štrůdlu coby sladké tečce za vánoční pohádkou. Šaty s áčkovým střihem jsou v tomhle případě ideální – vyzdvihnou, co je třeba, a naopak dají volnost partiím, které se nechtějí šponovat ani ukazovat.

Červená trenduje nejen na adventních trzích, ale i na módních molech


Ikonická červená symbolizuje vášeň, nespoutanost a odvahu. Jejím nositelkám dodává odvahu, smyslnost a energii. Proto ji letos najdete v top 5 módních trendech pro podzim a zimu 2023/2024. Letošními hvězdami jsou intenzivní zářivý odstín „Fiery Red“ a stejně intenzivní, ale hlubší odstín „Viva Magenta“.

Jana:  Tmavě modrou mikinu s plastickým vzorem jste na mě viděli už na první fotce, v kombinaci se sukní. A to mě na ní baví! Sukně je ze stejného materiálu, jen s mírně odlišným vzorem a vytváří s mikinou perfektní dvojku. A i když se to nezdá, tyto kousky hezky hřejí.  V mikinovém kompletu mě pravděpodobně letos uvidí některá z našich svátečních návštěv. A až to budu chtít trochu obměnit, nahradím sukni úplými černými kalhotami, což je pro volnočasovější využití ještě o něco praktičtější.

Důležitá rada na závěr. Ať si ke svátečním příležitostem vyberete jakýkoli outfit, myslete u toho na sebe. Udělejte si na to víc času než deset minut před šestou štědrovečerní – ten bramborový salát vám z mísy neuteče. Oddechněte si, udělejte se hezká pro sebe, vyberte si šaty, ve kterých se cítíte dobře, a hlavně myslete na to, co vás po celý večer čeká. Pořád je lepší mít volnější a poddajnější oblečení, než si u stolu povolovat opasky.

Pohodlná elegance pro sváteční chvíle

Pohodlná elegance pro sváteční chvíle

Vyberte si z nové módní kolekce pohodlné a zároveň stylové outfity pro sváteční chvíle i dny plné odpočinku.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články