Právě čtete

Trendová předpověď na podzim hlásí zachumláno a přeháňky barev!

3825  
Sdílet: 

Trendová předpověď na podzim hlásí zachumláno a přeháňky barev!

Jestli máte stejně jako já od loňské sezóny skříň plnou měkoučkých svetrů v zemitých odstínech, i letos máte vyhráno! Mám k tomu ale pro vás pár tipů, jak z nich vyčarovat outfity v rytmu podzimu 2023.

27. 9. 2023 3 min. čtení Linda Stárková
Trendová předpověď na podzim hlásí zachumláno a přeháňky barev!

Podle mě jsou podzim a jaro nejlepší měsíce pro módu. V létě se snažíme přežít horka, v zimě je zase všechno hezké schované pod těžkými kabáty a bundami.

Zato takový slunečný podzim, to je hlavní sezóna trendů a hraní si s módou. Ano, píšu schválně hraní, protože móda má být podle mě v první řadě zábavou. Mám jen dvě pravidla a to, že by oblečení mělo být čisté a velikostně správně sedět. Zbytek už je jen na každém z nás! Na podzim můžeme vrstvit, vytvářet různé siluety, kombinovat textury, což všem z nás, které módu milujeme, hraje perfektně do karet.

Trendy na podzim a zimu 2023

Každý článek o podzimních trendech vám teď pravděpodobně řekne to samé. Doporučí zařadit do šatníku úplety, zemité barvy a koženou obuv – jeden rok polobotky, druhý zas vysoké motorkářské boty. K tomu přihodí plnými hrstmi přechodové kabátky a bundičky a hotovo. To všechno samozřejmě platí. Klesá teplota, tak prostě přichází na řadu svetry. Pokusila jsem se tedy dát dohromady pár tipů, které tak zřejmé nejsou.

co nosit na podzim

Trocha barvy rozzáří den i outfit

Ano, na podzim se po neonovém létě vracíme k tlumenějším barvám. Tak nějak přirozeně ladí k náladě sezóny.

podzimní barvy oblečení

Jak ale vidíte na fotce, takzvaně „rozbít“ hnědý outfit světle fialkovou barvou je super nápad. Díky tomu ani jinak tmavý outfit nepůsobí smutně. Nebojte se zkoušet kombinace, které se vám třeba na první dobrou nezdají. Já tvrdím, že dokud to nevidíte na sobě, nemůžete s jistotou říct, zda něco funguje, nebo ne. Zrovna tato světle fialová barva z kolekce Tchibo hezky půjde ke klasickým podzimním barvám, kterými jsou hnědá, černá, ale i tmavomodrá nebo lahvově zelená.

Jaké barvy oblečení si vybíráte na podzim?

Hlasovat

S doplňky nečekejte na zimu

Šály a čepice vytahujeme většinou až s prvními přízemními mrazíky, ale je to škoda. Stejně jako v létě dokáží skvěle dotvořit outfit sluneční brýle, tak na podzim můžete šálu nosit nejen z praktických důvodů.

podzimní trendy doplňky

Ať už zvolíte barevně kontrastní nebo ladící kousky, dodají vašemu outfitu šmrnc. Čepici mám navíc ráda i proto, že mi umožní jít na procházku mezi lidi, aniž bych musela řešit stav svých vlasů. Tady k sobě můžeme být upřímné, ne?


Můj extra tip je místo šály uvázat kolem krku druhý svetr. Chce to trochu cviku, aby vypadal tento ležérní look dobře, ale věřte mi, že funguje. Rozložte ho s rukávy do strany a tělo svetru odspodu dvakrát nebo třikrát přeložte směrem ke krku. Vznikne vám víceméně rovný pruh, který ležérně omotáte kolem krku a zavážete pomocí rukávů.

Pohodlí především

Na podzimu oceňuji nejvíc pohodlí. Nepotím se jako v létě, svetry jsou příjemně měkoučké a zároveň ještě není potřeba řešit omrzlé uši.

pohodlné podzimní trendy

Celá tahle sezóna mi prostě připadá pohodlná a dávám to znát i na oblečení. Měkkým kalhotám s gumou v pase dávám přednost před džínami a co pak takové pončo – to je přímo ztělesněním pohodlí.

V čem spočívá ten trik, aby kombinace tepláků a svetříku nevypadala jako když jedeme z chaty a pončo jako pokus vzít si s sebou do města deku z gauče? Je to o barevné kombinaci a kvalitních botách! Třeba taková černá a hnědá společně působí luxusním dojmem, obzvlášť pokud sáhnete po kvalitních pleteninách.

Ty správné džíny dělají zázraky

Není to tak docela trend, džíny jsou tu s námi od 18. století a v nejbližší době asi nezmizí. I proto tady doporučuji naopak jít proti trendu a nebát se výsměchu, že vaše džíny jsou „out“.

Rozbalit

Sbalit

Neřešte, jestli se zrovna nosí zvonáče, úzké nebo rovné modely. Najděte střih, který vám sedí, a držte se ho. I z úplně obyčejné kombinace jednobarevného topu a kalhot tak dostanete maximum. Já jsem nedávno zjistila, že mi nejvíc sluší bootcut džíny, nahoře upnuté a dole lehce rozšířené. Mojí rovné, chlapecké postavě to dodává křivky! Teď už mám doma dva takové páry a málokdy sáhnu po jiném střihu. Z barev doporučuji volit tmavší, indigově modrou, která je obecně slušivější.

Jaký střih džínů vám nejlépe sedí?

Hlasovat

Ať už využijete to, co vás hřálo před rokem, nebo si pořídíte nové kousky a odvážíte se je rozbít pastelovým detailem, užijte si krásné podzimní měsíce!

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Zpestřete si podzim návštěvou kamenné prodejny Tchibo a udělejte si radost čímkoli, co vám přijde k chuti. Šálkem dobré kávy i praktickými pomocníky do vaší domácnosti.

Najít nejbližší Tchibo
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články