Právě čtete

Když si holčičky vybírají letní oblečení

1512  
Sdílet: 

Když si holčičky vybírají letní oblečení

Moje holky mě u skříně často prosí o šaty nebo sukýnky, i když je venku pod nulou, a nosí je aspoň doma. Na letní oblečení se proto těšily pomalu víc než na zmrzlinu. Byla jsem moc zvědavá, co by si vybraly, kdyby to bylo jenom na nich…

23. 5. 2018 3 min. čtení Redakce
Když si holčičky vybírají letní oblečení
Maminku Alici z blogu Mámou stylově jsme poprosili, aby spolu se svými holčičkami vybrala, co by z aktuální dětské kolekce Tchibo doporučily ostatním maminkám a jejich malým princeznám.

Mladší Stela je pěkné číslo, pořád někde běhá a všechno musí vyzkoušet, takže nemá cenu utrácet peníze za bůhvíjaké modely. Starší Sárinka už hezké šatičky ocení, takže když se to hodí, speciální model jí pořídím. Holky po sobě samozřejmě dědí, ale stejně občas neodolám a pořídím mladší holčičce něco nového.

Bez čepice se ven nechodí

Jako dítě jsem byla náchylná na úpaly a úžehy, takže jsem z toho trošku vystrašená a dřív jsem holky občas honila po hřišti, ať si na tu hlavičku hezky zase čepici nebo klobouček vrátí. :-)

Moje malé slečny už si na to zvykly a samy se při odchodu z bytu hlásí, že chtějí na hlavu kšiltovku.

Bohužel je ale hodně ztrácí, tak často pořizujeme nové.

Šatičky, které si holky vybraly samy

Vybrat si samy letní oblečení je samozřejmě bavilo! Kritériem výběru všech sukní u nich je, aby se točily. Tuhé sukně a šaty, které se sotva pohnout jednoduše neprojdou.

Tyto modré šatičky jsou pěkně vzdušné a navíc Sárince ladí k očím. Vyzkoušela je hned při běhání na louce. Nanuk, který mění barvy, zase fascinoval Stelinku a už mě hned přemlouvala, aby si šaty mohla vzít i do školky a ukázat je dětem.

Obrázky s našitými flitry, které mění barvu, jsou teď hit, a musím uznat, že se dost líbí i mně.

Něco, co jsem holky naučila nosit já

Jestli mi něco pro děti připadá super praktické, tak to jsou overaly. Neshrnou se při sjíždění skluzavek a na prolézačkách není ani parádnicím vidět pod sukni. Mohl by to být super kompromis mezi paráděním se a praktickým oblečením.

Děvčata by si ale overal sama nikdy nevybrala. Když ale viděly, že ho nosí maminka… Rodiče jdou dětem příkladem, ať už chtějí, nebo ne. :-)

U dětských modelů je jenom potřeba ohlídat, aby se jednoduše a rychle rozepínaly, když si holčička potřebuje odskočit.

Pár tipů k vodě

Moje holky trpí, podobně jako hodně dětí, na spálená ramena. Letos vyzkoušíme „plavkové“ tričko s UV ochranou, tak doufám, že si ho děvčátka oblíbí.

No a nakonec mě holky přemluvily na nafukovací kruh ve tvaru ananasu. Mladší Stelinka ještě neumí plavat, a i starší Sárinka ho chtěla na vodní hrátky. Myslím, že je super!

Celkově musím říct, že oblékání dětí v létě je nejjednodušší ze všech ročních období – to už si asi vyzkoušela každá maminka. Vypravit se ven trvá jenom zlomek času co v zimě, a navíc kromě ochrany před sluníčkem nemusím dcerky do ničeho přemlouvat. Tak hurá do léta!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články