Právě čtete

Síla kvalitního basic trička

7906  
Sdílet: 

Síla kvalitního basic trička

Mluvíme o tričku s krátkým rukávem bez potisku, v základní neutrální barvě.

27. 3. 2017 3 min. čtení A Cup Of Style
Síla kvalitního basic trička

V minulém článku jsme vás nabádaly k jarní očistě šatníku. Vyřadily jsme nenošené a nenositelné a daly mu možnost znovu pořádně dýchat. Teď je ovšem načase svou skříň prohlédnout a zjistit jednu důležitou věc. Máte kvalitní basic tričko?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaká kritéria by mělo základní tričko splňovat

Materiál
Materiál by měl by být pohodlný a nemačkavý.

Střih
Ten je nejdůležitější. Podle obliby si zvolte tvar a hloubku výstřihu a nikdy nezapomínejte na délku a šířku. Mělo by být dostatečně dlouhé, aby vás při nošení neznervózňovalo a šlo třeba i zastrčit do kalhot či sukně. V otázce šířky fandíme ne zcela upnutým střihům. Máme rády ve skříni i minimálně jedno, které je lehce oversized.

Barva
Úplným základem je bílé tričko, ale pokud už narazíte na oblíbený kus, pořiďte ho i v černé a šedé.

Materiál
Pokud je kvůli častému nošení vytahané, poničené, žmolkuje se anebo má již přetočené švy, vyměňte ho za nějaké kvalitnější. Je to kousek, který by měl i navzdory své jednoduchosti vypadat vždy skvostně.

Basic tričko se zanedlouho stane základním stavebním kamenem velké většiny vašich outfitů. Ve spěchu vždy můžete vsadit na hezké džíny právě s vaším oblíbeným basic tričkem. Nebojte se ovšem trochu odvázat a hravě experimentovat – i s obyčejným tričkem jdou vymyslet originální kombinace. Připravily jsme pro vás tři ukázky stylingu, které vás mohou při kombinování inspirovat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bílé tričko s lacláči

Sezóna laclů neustupuje ani letošní jaro a léto. Jedná se o hravý kousek dodávající originalitu a zároveň pohodlí. Já pod něj nejraději oblékám dobře padnoucí bílé tričko, které lacláče doplní a hezky vyzdvihne. Kombinace bílé barvy se světlou džínovinou je navíc jedna z mých nejoblíbenějších. Přehodila jsem přes sebe ještě svetřík v krásné jarní žluté a ležérně doplnila elegantním batůžkem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrstvené černé tričko

Nespornou výhodou jednoduchých triček je možnost vrstvení. V tomto případě jsem využila černé tričko k tomu, abych mohla unosit letní šaty s tenkými ramínky i teď, když se jaro teprve probouzí. I když vypadá jako součást šatů, není tomu tak! Podvlečením trička můžete oživit své oblíbené, nicméně již lehce okoukané šaty a topy. Je to nejen velký trend, ale i zábavná možnost transformovat oba kousky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šedé oversized tričko

U posledního outfitu jsme vybraly širší oversized tričko, které dobře vypadá s úzkými kalhotami a klidně i podpatky. Vytvoří to totiž zajímavou, ale nedbale řešenou siluetu. Pokud máte doma nějakou zajímavou košili nebo bundičku, oblékněte ji rozepnutou ještě přes tričko. Vytvoříte tak outfit působící šik bez zbytečné křeči a námahy.

Tak vstaňte a běžte zkontrolovat, jak jste na tom se svými basic tričky. V jednoduchosti je síla a nejen proto se brzy jistě stanou vašimi nejoblíbenějšími kousky ze skříně.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články