Právě čtete

Valentýnská taška

3360  
Sdílet: 

Valentýnská taška

Bavlněné tašky jsou velmi praktické na každodenní nošení – do školy či práce, na nákup nebo do posilovny. Často jsou také velmi stylové, odrážejí osobnost a aktuální náladu nositelky. Ozdobte si nyní tu svou vlastnoručně valentýnskými srdíčky! Její výroba trvá jen několik minut a pocit spokojenosti s hotovým „dílem“ je k nezaplacení.

13. 2. 2017 2 min. čtení Ivana Petrušová
Valentýnská taška

Svátek všech zamilovaných se blíží a zanedlouho si ho budeme moci užít ve společnosti svých milovaných. Většina párů si během tohoto dne vyznává lásku intenzivněji než jindy. Kromě polibků a milých slov si vyměňují hezké drobnosti, dopřejí si něco lahodného na zub či potěší jeden druhého odpočinkem při dobrém filmu. Ať už se chystáte trávit valentýnský svátek se svou drahou polovičkou, nebo o samotě, nemusí být zcela na škodu dostat se do té správné nálady již dnes! Co takhle si vyrobit „zamilovanou“ srdíčkovou tašku na všechny podstatné drobnosti v několika jednoduchých krocích? A kdo ví, možná přijde někomu vhod i jako dárek z lásky a od srdce.

_DSC2165

Na výrobu valentýnské tašky potřebujete

světlou bavlněnou tašku
libovolné barvy na světlý textil (já jsem zvolila karmínovou a purpurovou, které se pěkně doplňují)
tvrdý papír
tužku s gumou
nůžky
kousek papíru

Postup

Samotný proces zdobení tašky je více než jednoduchý! Před zahájením si do tašky vložíme kousek papíru, aby se nám při „razítkování“ barva neotlačila na druhou stranu či stůl. Tvrdý papír si přeložíme na dvě poloviny, nakreslíme jednu stranu srdíčka a vystřihneme. Vznikne nám tak forma na srdíčko, kterou budeme na tašku barvou buď obkreslovat, nebo vyplňovat. Kterou možnost si zvolíte, je jen a jen na vás. Já jsem se rozhodla vyzdobit srdíčky obě strany tašky, přičemž jsem na každou ze stran použila jinou formu.

Následně formu obkreslujeme, nebo vyplňujeme. Vezmeme si tužku s gumou a namočíme ji do barvy na textil. Otiskneme ji na látku přiložením, čímž vznikne malá tečka s nepravidelnými okraji a rozličnou barevnou intenzitou. Postup opakujeme, dokud nezískáme požadovaný výsledek. Tedy neobkreslíme celou formu, nebo nevyplníme celé srdíčko.

Sami si určíte, jak intenzivní barva vašeho srdíčka bude, zda bude s ombré efektem mizející barvy nebo stejně sytá od vrchní části až po spodek. Chcete-li urychlit schnutí, přebytečnou barvu na tkanině můžete otisknout na kus papíru.

_DSC2187

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články