Právě čtete

Rozcvička: Zpevněte spodní partie těla

3259  
Sdílet: 

Rozcvička: Zpevněte spodní partie těla

Zadek patří mezi partie těla, které řešíme bez ohledu na roční dobu. Myšlenkám na velikost našeho pozadí se kvůli častému sezení a práci za stolem nevyhneme, proto se naše cvičící snahy na tuto část těla často zaměřují. Výjimkou nebude ani první díl Tchibo rozcvičky, ve kterém se zaměříme na posílení zadku a stehen.

27. 6. 2017 2 min. čtení Redakce
Rozcvička: Zpevněte spodní partie těla

Cvičením nás provede Jana Schwarzová, několikanásobná mistryně republiky, Evropy a dokonce i světa ve fitness aerobicu. S cviky normálně radí ve fitness centru jako osobní trenérka, nyní ale díky videu, ve kterém dělá cviky v reálném čase, může být i vaší osobní trenérkou, ať už cvičíte na zahradě nebo doma v obýváku.

Ke cvičení budete potřebovat jen gumu na cvičení, pohodlné sportovní oblečení a 4 minuty.

Správné provedení cviků

Dřep

Provedení: postoj na šíři ramen, zatažené břicho, ramena uvolněná a stažená dozadu a kolena tlačte od sebe. S nádechem snižujte pánev dolů a s výdechem se vracejte nahoru.
Na co si dát pozor: kolena mějte stále mírně pokrčena, nikdy je nepropínejte.
Prováděním tohoto cviku posílíte: hýžďové svaly.
Opakování: 8x

Výpad vzad

Provedení: nohy máme u sebe, ramena jsou uvolněná a stažená dozadu, břicho je stažené a záda jsou narovnaná. S nádechem ukročíme jednou nohou dozadu do pokrčení, s výdechem dáme nohy k sobě. Nohy střídáme.
Na co si dát pozor: kolena by měla být stále pokrčena.
Prováděním tohoto cviku posílíte: stehna a zadeček.
Opakování: 8x

Dřepy a výpady cvičíme ve třech sériích.

Zanožování

Provedení: na tento cvik použijeme gumičku, kterou si navlíkneme na oba nárty. Jednou nohou se postavíme na špičku a hmitáme s ní dozadu. Břicho zůstává stažené, s výdechem zvedáme nohu nahoru.
Na co si dát pozor: nepředkláníme se.
Jaké svaly tím posílíme: zadeček.
Opakování: 8x na každou nohu ve třech opakování.

TIP: Přišlo vám dnešní cvičení málo, příliš jste se nezapotili a rádi byste viděli výsledky rychleji? Můžete navázat cvičením na krásné nohy a plynule přejít i ke cvičení pro kulatý zadeček.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články