Nejeden člověk už si řekl o recept. Potěší určitě i vás, protože vůně čokolády a perníkového koření k tomuto období patří. Jen si přivoníte a už vás zahřeje :-)
Jeho příprava je rychlá, za půl hodinky máte hotovo. Ještě lepší je nechat směs odpočinout přes noc v lednici a druhý den likér během pár minut dodělat a vyrazit na další milou návštěvu.
Stáhněte si recept
Recept si stáhněte, vytiskněte a založte do své sbírky receptů. :-)
Recept na domácí perníčkový likér
Na 1,5 litru potřebujete:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce kakaa (toho hořkého na pečení)
- 3 vrchovaté lžičky perníkového koření
- 500 ml bílého rumu (použila jsem Božkov)
- 2 plechovky kondenzovaného mléka
Postup:
Do kastrůlku nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme kakao, perníkové koření a necháme projít varem. Jakmile začne smetana bublat, tak vypneme plamen a necháme ji lehce vychladnout.
Čtěte také: jak si připravit vlastní perníkové koření do sirupů nebo likéru
Když ho necháte odležet, bude ještě lepší
Když mám čas, nechám směs přes noc v lednici, aby se perníkové koření rozleželo a uvolnilo svoji chuť a vůni. Když pak druhý den pokračuji, nejdřív ji znovu lehce zahřeji.
Poté do kastrůlku přidáme bílý rum. V tuto chvíli můžeme směs přecedit přes plátýnko, abychom z likéru dostali kousky perníkového koření. Není to ale nutné. Poté přidáme kondenzované mléko a přelijeme do uzavíratelné nádoby. Likér uchováváme v lednici.