Právě čtete

Znáte z Tchibo reklamy: recept na cibulové sněhuláky

7310  
Sdílet: 

Znáte z Tchibo reklamy: recept na cibulové sněhuláky

Taky jste zvědaví, co to kuchtila maminka se synem v reklamě na zimní kolekci Tchibo? Jsou to masové a vegetariánské koule v cibuli! Máme pro vás recept na tuto perfektní zimní večeři pro zahřátí.

10. 12. 2018 2 min. čtení Redakce
Znáte z Tchibo reklamy: recept na cibulové sněhuláky

Plněné cibule si můžete připravit klasicky s masem, nebo jako bezmasou variantu.

Na masové plněné cibule potřebujete:

  • 6 ks větších cibulí
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 100 g uvařené rýže
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvou majoránku
  • 10 g mleté červené papriky
  • 5 ks žampionů
  • 50 g slaniny
  • 50 g strouhaného čedarupepř
  • sůl
  • prosciutto
  • hřebíček
  1. Cibule oloupejte, seřízněte vršky a vnitřek cibule vyberte tak, aby vám zůstaly jen dvě obvodové stěny. Vybranou surovou cibuli nasekejte najemno a dejte stranou.
  2. Mleté maso v míse promíchejte s vařenou rýží, přidejte 4 utřené stroužky česneku, čerstvý tymián, majoránku, sůl, pepř a mletou papriku.
  3. Na olivovém oleji na pánvi zpěňte polovinu vybrané nakrájené cibule, přidejte nakrájené žampiony a opékejte asi 5 minut do zlatova. Směs přidejte k mletému masu. Vše důkladně promíchejte.
  4. Masovou směsí naplňte cibule. Na dno zapékací mísy naskládejte zbývající nasekanou cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Na to uložte cibule.
  5. Podlijte hrnkem studené vody a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
  6. Po 40 minutách jsou cibule upečené. Posypte je sýrem a pečte zhruba 10 minut.
  7. Poté je vyjměte z mísy a přeložte na teplé místo. Podávejte s bramborovou kaší.
  8. Cibule různých velikostí můžete před pečením uložit na sebe do tvaru sněhuláka. Vše můžete zpevnit špejlí. Jako čepici použijte uříznutý vršek neoloupaných cibulí. Jako knoflíky, oči a ústa poslouží hřebíčky. Šálu kolem krku mu uvažte z plátku prosciutta. Dále postupujte podle návodu výše.

Na vegetariánskou variantu potřebujete:

  • 4 střední cibule (nebo různé velikosti)
  • olivový olej
  • 200 g sýra feta
  • 50 g čerstvé strouhanky
  • 70 g nasekaných vlašských ořechů
  • 6 sušených rajčat nakládaných v oleji, okapaných a nasekaných
  • 1⁄2 lžičky odrhnutých tymiánových lístků + pár snítek navíc
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 čerstvou červenou chilli papričku, bez semen a nakrájenou nadrobno
  • 1 vejce, rozšlehanémořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • hřebíček

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Z každé cibule horizontálně seřízněte horní třetinu. (Vršky si odložte, budou se hodit na čepici pro sněhuláka). Z cibulí oloupejte slupku a první vrstvu. Pomocí ostrého nožíku a lžičky vyberte i několik vnitřních vrstev. Rozložte cibule řezem nahoru do zapékací nádoby. Jestli nebudou hezky stát, zarovnejte nožem i spodek. Postříkejte je vodou, trochu pokapejte olejem, zapékací nádobu pevně uzavřete alobalem a pečte cibule cca 20 minut.
  2. Mezitím si nakrájejte odstraněné části cibulí nadrobno a opečte je v pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova. Opečenou cibuli v míse smíchejte s polovinou sýra feta, který rozdrobíte. Přidejte strouhanku a nasekané ořechy (tip: šikovně je odvážíte digitální lžící). Dále přimíchejte sušená rajčata, tymiánové lístky, petrželku, chilli a vejce. Osolte, opepřete. Pozor! Sýr feta je slaný.
  3. Zvyšte teplotu v troubě na 190 °C. Náplň přeneste lžičkou do předpečených cibulí, posypte zbylou fetou a ozdobte snítkami tymiánu. Bohatě pokapejte olivovým olejem a pečte asi 25 minut, až bude náplň bublat a feta zezlátne.
  4. Cibule různých velikostí můžete před pečením uložit na sebe do tvaru sněhuláka. Vše můžete zpevnit špejlí. Jako čepici použijte uříznutý vršek neoloupaných cibulí. Jako knoflíky, oči a ústa poslouží hřebíčky.

Čtěte také

Filet s citronem nebo řízek s chilli? Vyzkoušejte ochucené strouhanky
Filet s citronem nebo řízek s chilli? Vy…18410
Dokonalá bábovka. Recept, který se povede pokaždé
Dokonalá bábovka. Recept, který se poved…308490
Koření je magie. Naučte se vykouzlit domácí směs na jablečný štrúdl
Koření je magie. Naučte se vykouzlit dom…106695
Další články