Právě čtete

Proč ranní sex tak prospívá organismu?

5525  
Sdílet: 

Proč ranní sex tak prospívá organismu?

Sex! Téma, které nikdy neomrzí a které stále skrývá spoustu otázek. Jedna z takových otázek zní: je ranní sex lepší než ten večerní?

10. 7. 2015 3 min. čtení Redakce
Proč ranní sex tak prospívá organismu?

Je zajímavé, že dle odhadů sexuologů AŽ 30 % lidí preferuje milování po ránu. A je ještě zajímavější, že POUZE 30 procent lidí preferuje milování po ránu, když z následujících argumentů zjistíte, jaké úžasné benefity ranní „rychlovky“ přináší.  Fyzické zdraví, krásu, psychickou pohodu, celodenní euforický pocit, ale i spokojenější partnerských vztah, to vše vám intimní láska ráno po probuzení může zajistit.

Ráno si nemůže žena stěžovat na únavu

Již několik výzkumů zjistilo, že zatímco muži sexem ventilují stres, naopak žena má chuť na sex až v momentě, kdy je odpočatá a zrelaxovaná. A kdy jindy je více žena odpočatá, než právě ráno po kvalitním spánku.

Ráno je muž maximálně připravený

Je všeobecně známo, že muž má nejvyšší hladinu testosteronu právě ráno a je tedy maximálně připraven na sexuální akt. Důkazem toho je ranní erekce, které je škoda nevyužít.

Ranní „rychlovky“ vám zajistí větší prožitek

Sex po ránu většinou znamená sex ráno před prací. Specifický je tedy hlavně tím, že není moc času na mazlení a celkově je sex rychlý a adrenalinový. Většinou pak stejně už jen dáte rychlou sprchu, natáhnete na sebe spodní prádlo a pak vyrážíte honem do práce. Nicméně právě díky vyšší hladině adrenalinu po ránu v těle jsou prožitky z milostného aktu intenzivnější a orgasmy silnější.

Sex po ránu jako prevence pro posílení imunity

Doktor Herbenick ve své knize „Pro dobrý pocit“ vysvětluje, že sex po ránu zvyšuje hladinu imunoglobulinu IgA, který tělo aktivně chrání před infekcemi a různými nemocemi. Účinně tak posiluje imunitu. Jedna vědecká studie dokonce dokazuje, že lidé, kteří souloží alespoň dvakrát týdně ráno, mají až o 30 % vyšší hladinu imunoglobulinu IgA. Takže trochu se ráno příjemně zdržet v posteli je prospěšné i vašemu zdraví.

Milování po ránu = motýlci v břiše po zbytek dne

Chcete-li se celý den cítit zamilovaní a uvolnění, pak není lepší recept než právě ranní sex. Při sexu a orgasmu je totiž do krve vyplavován koktejl pozitivně působících látek. První z nich je oxytocin, který je také nazýván hormonem lásky. Právě tento hormon zlepšuje emocionální stav a posiluje emocionální pouto. Vyvolává v nás pocit důvěry a věrnosti a je dokonce prokázáno, že ženy s vyšší hladinou oxytocinu v krvi jsou spokojenější se svým partnerským vztahem.  Další látka se nazývá serotonin, který je přirozeným antidepresivem, takže se budete cítit celý den uvolněni. Hormon endorfin navíc navozuje pocit štěstí. V neposlední řadě je orgasmem vyplavován dopamin, který způsobuje romantickou lásku a pocit zamilovanosti.

_DSC5593 1ret

Jogging po ránu už nebude potřeba

Ideální způsob jak nastartovat metabolismus je ranní sportovní aktivita. Ranní sex je pro metabolismus stejně nakopávající jako 30minutový jogging. Za hodinu sexu se spálí až 240 kalorií. Kromě krásného tvarování postavy se ještě navíc budete už po ránu cítit plni energie a chuti do nového dne.

Garance lepší pleti a lesklejších vlasů

Při sexu tělo přirozeně vylučuje hormon estrogen, který má mnoho pozitivních účinků, jako je například zářivější a pružnější pleť, vyhlazené jemné vrásky, lesklé vlasy a kvalitnější nehty.

Chcete-li otěhotnět, milujte se ráno

Několik výzkumů také dokazuje, že ranní sperma je výrazně kvalitnější než to večerní. Spermie jsou rychlejší a výkonnější, a je tedy větší šance otěhotnět.

Na závěr je nutné říct pár rad. Ranní sex má sice mnoho výhod, ale také pár nevýhod. Jednou z nich je rozespalá nálada a nepříliš vábný dech po ránu. Ideální je tedy ranní sex provozovat ráno ve sprše, kde si rychle předtím vyčistíte zuby, vlažnou vodou připravíte tělo a probudíte mysl.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články