Právě čtete

Jak být fit do plavek, když máte malé dítě

4611  
Sdílet: 

Jak být fit do plavek, když máte malé dítě

Těhotenství a porod udělají s ženským tělem divy. Někdo přibere míň, někdo víc, ale všechny se shodneme na tom, že nějakou dobu trvá, než se dostaneme tam, kde jsme byly před otěhotněním. Nebo než se tomu stavu alespoň přiblížíme. :)

12. 6. 2015 3 min. čtení Sexy Mamas
Jak být fit do plavek, když máte malé dítě

Permanentní nevyspání, hormonální výkyvy a ne zrovna ideální stravovací návyky nám první týdny nedovolí se moc řešit a nedej bože začít cvičit. Ale jak čas plyne, začínáme mít energii i na něco jiného než nejnutnější provozní záležitosti a péči o potomky. Navíc léto na krku a představa odhalení našich tvarohově bílých křivek po dlouhé zimě v plavkách vyvolává v některých ženách přímo paniku. Zkrátka hubnutí do plavek může být vcelku účinná motivace, jak se sebou začít něco dělat.

Jenže co? S malým dítětem bez hlídání toho moc vymyslet nejde. Lekce ve fitku jsou trochu sci-fi, třebaže tam mají hlídací koutek, ale odložte svůj malý poklad někomu cizímu, a hlavně – berte na to všechno z mateřské peníze.

IMG_2208

Takže nám nezbývá než naložit ratolest do kočárku a od jara do podzimu vzít zavděk nejbližším parkem či zkrátka jakýmkoli kusem přírody. Přijdete na to, že to úplně stačí ke štěstí a hlavně k tomu, abychom se zase dostaly zpátky do formy. Už samotná cesta do parku či na hřiště může být slušné kardio na rozehřátí. Jen to chce trochu svižnější chůzi, vzít to sem tam přes nějaký kopec nebo si trochu popoběhnout. Kočárek je sám o sobě dobrá zátěž, takže vlastně velké plus.

Když dojdete či doběhnete tam, kde si při cvičení nebudete připadat jako blázen (teď se hodně rozmáhají venkovní „posilovny“ nebo stačí jen kus trávy, kde nebude hlava na hlavě), můžete začít s vlastním tréninkem. V dnešní době má už hodně lidí vedle chytrého funkčního oblečení i chytré telefony s internetem, pomocí nichž lze vyhledávat různá cvičení například na youtube. Nebo existuje mnoho mobilních aplikací, které vás ucvičí k smrti. Stačí si jen vybrat typ cvičení.

Někdo si chce hlavně protáhnout a zpevnit tělo, k čemuž je ideální jóga nebo pilates. Můžete se také zaměřit na některou z vašich problematických partií a věnovat se při posilování právě jí – někoho trápí břicho, někdo není spokojený s hýžděmi a stehny. Ti zdatnější si mohou zacvičit celý kruhový trénink, kde nezůstane ladem žádná část těla.

IMG_2209

Osobně doporučuji mobilní aplikace jako například Nike Training + nebo 7 minutes. Pokud vlastníte pomůcku TRX, což je závěsný posilovací systém, který můžete pověsit třeba na nejbližší strom, podle aplikace TRX FORCE dáte svému tělu opravdu co proto a plavky nebo vás už nemůžou rozhodit.

Mrňouse pak stačí jen uložit na deku, dát mu pár hraček či knížek, nějaké to občerstvení a 20 minut je vašich. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že děti to dokonce baví a budou se vás při cvičení snažit napodobovat. Odcvičeno máte jako nic, budete se při tom bavit a domů půjdete nejen s dobrou náladou, ale hlavně se skvělým pocitem, že jste pro sebe něco udělaly! Ono totiž stačí docela málo a výsledky se dostaví, uvidíte. Hlavně zkrátka začít NĚCO dělat.

IMG_2224

Je také fajn, když k sobě najdete nějakého sparing partnera (asi nejlépe kamarádku s dítětem), se kterým budete cvičit společně. Lépe se tak člověk motivuje, a když se jednomu někdy náhodou nechce, ten druhý ho přesvědčí. Navíc čím víc dětí, tím větší šance, že od nich budete mít klid. :)

Takže konec výmluv, mamas, a hned zítra to můžete jít vyzkoušet! A pak začátkem léta hurá do plavek!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články