Právě čtete

Jak nepodlehnout vánočnímu stresu

4450  
Sdílet: 

Jak nepodlehnout vánočnímu stresu

Cítíte místo vůně jehličí a čerstvě napečeného cukroví akorát předvánoční stres? Přečtěte si naše čtyři tipy, díky kterým se zbavíte předvánočního stresu jednou pro vždy.

21. 12. 2015 2 min. čtení Minty Finty
Jak nepodlehnout vánočnímu stresu

Zdravý životní styl

Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale taky přejídání a nicnedělání. Chápeme, že cukroví a bramborový salát se musí průběžně ochutnávat a na vánočním večírku byste odmítnutím skleničky urazili. Nezapomínejte ale na zdravý životní styl, díky kterému se budete cítit dobře fyzicky a hlavně psychicky. Nemusíte se zrovna nutit do posilovny. Ideální je procházka lesem, kde se nadýcháte čerstvého vzduchu a opustí vás i veškerý stres.

DSCF8308

Plánujte dopředu

Jestli kupujete vánoční dárky s půlročním předstihem, nemusíte číst dál. Vy ostatní si udělejte jasný plán. Jako u každého většího projektu si sepište na papír, co je potřeba zařídit a nakoupit. Nenechávejte nic na poslední chvíli a co nestihnete v předstihu, objednejte přes internet i s doručením. Vyhnete se tak hysterickým tlačenicím v obchodních domech, které by vám nervy pocuchaly ještě mnohem víc.

Všechno nemůže být perfektní

Napečeno, navařeno, vysmýčeno, dárky perfektně zabalené a ještě si stačíte natrénovat koledy k štědrovánočnímu přednesu. Vypadá tak vaše představa o předvánočních přípravách? Přestaňte se snažit být stoprocentní superžena a zvolněte – o cukroví poproste babičku, na perfektně uklizený byt si objednejte úklidovou firmu a koledy pusťte radši z cédéčka. A vy si dejte nohy nahoru.

DSCF8324

Relaxujte

Zopakujeme vám to pro jistotu ještě jednou. Vánoce mají být hlavně o pohodě. A ne nutně jen o té rodinné. Co takhle čas jen a jen pro sebe? Napusťte si vanu, zajděte si konečně ke kadeřníkovi nebo na kosmetiku. S rodinou si pak užijte vánoční koncert nebo koukejte s dětmi na pohádky. Jste workoholik? Zkuste chvíli odpočívat, alespoň jedno v roce je to povoleno. A pokud nemůžete jen tak nečinně ležet na gauči, balte dárky nebo pečte cukroví. I takové aktivity dokáží být neuvěřitelně meditativní. A hlavně, zapomeňte na poučky a užijte si vaše předvánoční i vánoční chvíle jen a jen podle sebe. A bez stresu!

Dejte nám do komentářů vědět, jak se s předvánočním stresem vypořádáváte vy. ;)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články