Právě čtete

Probuďte se do krásy

5399  
Sdílet: 

Probuďte se do krásy

Ranní péče o pleť je nesmírně důležitá, o tom není pochyb. Díky ní můžeme celý den zářit a vypadat k světu. Ta večerní je ale důležitá možná ještě o něco víc.

9. 8. 2017 3 min. čtení Alex Fráňová
Probuďte se do krásy

Toužíte se ráno vzbudit a vypadat a cítit se skvěle i bez třiceti minut strávených před zrcadlem? Nic složitého na tom není! Stačí, když budete dodržovat pár jednoduchých pravidel a prospíte se do krásy. Ráno pak ušetříte spoustu času, místo zdlouhavého zakrývání kruhů pod očima a mdlé a unavené pleti si budete moct dopřát třeba chvíli jen pro sebe s voňavou kávou. To za to stojí, nemyslíte?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Používejte pečující produkty ve správném pořadí

Jsem si jistá, že nikdo nejdřív neaplikuje krém a teprve pak se odlíčí, ale víte, kdy máte používat všechny ty lahvičky se séry a olejíčky? Pokud se o pleť důkladně staráte, pravidelně odličujete, hydratujete, a ještě přidáváte nějaký ten krok navíc a stejně se ráno budíte celé opuchlé a vysušené, dost možná nepoužíváte produkty v tom správném pořadí. Přečtěte si u každého produktu návod k použití, věřte mi, že tam nebývá náhodou. Pokud jste si koupily nějakou zázračnou lahvičku s olejovým sérem, které používáte až na úplný závěr, vůbec nemusí mít ten správný efekt, pokud by se měl používat ještě pod krém. Ve většině případů by mělo být pořadí následující – odlíčení, toner, sérum, krém, oční krém a olej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Omezte množství jídla

Sama to znám, jako zaneprázdněná žena přijdu pozdě večer z práce domů a nejraději bych vyplenila celou lednici. Moc dobře ale vím, jak špatně se mi usíná a o to hůř druhý den vstává. Pleť je neodpočatá a já pak před zrcadlem vytvářím kouzla. Když si dám ale brzkou lehkou večeři a před spaním jen lahodný čaj, druhý den vypadám o poznání lépe.

Vyhněte se sladkostem, alkoholu a sodovkám

Tedy jen v případě, že se druhý den nechcete probudit s opuchlým obličejem. Všechny tyto potraviny a nápoje mají totiž jednu velmi nepěknou vlastnost – zadržují vodu v těle, takže ráno pak stěží najdete na obličeji oči. Nějaká ta sladká tečka je občas fajn, rozhodně byste ale neměly před spaním spořádat pytlík bonbonů a vypít k tomu dva litry slazené limonády.

I ruce a nohy si zaslouží pozornost

Za chvíli tady máme teplé léto a s ním i sandálky ukazující naše chodidla v plné kráse. Nestarejte se pečlivě jen o svůj obličej, ale dopřejte trochu péče i jiným částem těla. Vezměte si hutný krém a důkladně s ním promažte paty, oblékněte bavlněné ponožky a ráno budete mít chodidla jako miminko. Pokud vás trápí suché ruce, můžete vyzkoušet to samé i na nich – promazat a nasadit rukavice. Alespoň jednou týdně si takový „beauty“ spánek dopřejte, dlaně i chodidla budou vrnět blahem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Jděte do postele 8-9 hodin před budíkem

Tohle jste asi slyšet nechtěly, ale je to tak! Pokud se chcete ráno probudit opravdu do krásy, musíte tělu dopřát vydatný spánek, během kterého zregeneruje a detoxikuje svou pokožku. Jděte si lehnout 8-9 hodin před tím, než vám zazvoní budík, vypněte telefon, vezměte si knihu, připravte si čaj, zapalte příjemnou svíčku a připravte se na zasloužený odpočinek. Ráno budete vyspané do růžova!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články