Právě čtete

Přivítejte babí léto stylově

3148  
Sdílet: 

Přivítejte babí léto stylově

A je tady babí léto - dokonalý přechod mezi létem a podzimem, kdy si ještě můžeme užít poslední teplé dny a zároveň tělo připravit na teplotní šok, který s podzimem přijde. Šaty a sukně musí pomalu najít místo na dně skříní, zatímco si teplé bundy a nepromované boty vymění místo s džínovými bundičkami a lehkými sandálky.

28. 9. 2016 3 min. čtení Redakce
Přivítejte babí léto stylově

Přesto i tato odchylka v počasí nabízí možnost být stylová a připravená na obě polohy počasí – jak tu letní, tak i tu podzimní. Simona ze Style Cookbook a Hana B. otevřely šatníky a přišly s inspirativními nápady, jak na babí léto vyzrát.

Simona Švarcová ze Style Cookbook

8417

Přechod mezi létem a tím pravým pošmurným podzimem nám ještě pořád zpestřují poslední záchvěvy babího léta, kdy už jsou sice chladná rána, ale přes den je ještě pořád příjemné počasí. Pro mě osobně to znamená, že když přivřu obě oči, mohu si ještě vzít lodičky na bosou nohu, sice mě ráno už trochu zábnou nohy, ale ještě pořád se nechci smířit s tím, že bych měla začít nosit podzimní boty a tak předstírám, že je mi teplo. Naštěstí trávím většinu pracovních dní v kanceláři, tak to zatím tolik nevadí.

Podzim je pro mě i čas šátků a šálů, které mi dovolují zapomenout na studené nohy a nesmím opomenout ani na má oblíbená ponča, která jsou na přechodné období mezi létem a studeným podzimem ideálním kouskem oblečení. Tentokrát jsem přes svůj pracovní outfit oblékla šedé pončo z příjemné pleteniny. Dá se nosit na několik způsobů a není problém obléknout si ho i k elegantnějšímu oblečení.

Ve volném čase, kdy se převléknu z kostýmků a lodiček na podpatku, zase ráda jezdím na skútru, který si snažím užít do poslední chvíle. Tkaná šála, která je tak velká, že se dá za teplejšího počasí použít i jako deka na sezení mě při jízdě příjemně zahřeje, stejně jako kožené rukavice, které jsou při jízdě na motorce nutností. Co mě ale baví nejvíc, je oboustranná prošívaná bunda. Je z jedné strany modrá a z druhé strany vínová, takže během pár vteřin máte zcela nový outfit a při cestování oceníte i to, že je tak lehoučká, že se dá v případě potřeby složit a uložit do malého sáčku.

8561

8603

Hana B.

DSC_9683

Tak to venku vypadá, že léto je nenávratně pryč a pomalu ale jistě přichází chladné a lezavé počasí. Asi zbývá posledních pár dní, kdy se teploty vyšplhají na ty příjemné „skoro“ letní hodnoty. Kvůli tomu jsem se musela vzdát kraťasů a tílek, které mám nejradši, a vystřídat je za kalhoty, svetry ale hlavně má milovaná ponča. V prvním outfitu se držím své klasiky v podobě černých kalhot a stejnobarevné košile, kterou jsem navíc doplnila a oživila pončem. Težko hledat univerzálnější záležitost. Kvůli tomu, že už začal semestr a do školy odcházím ráno a vracím se až večer, kdy teploty rapidně klesají, jsem ráda, že se můžu do něčeho pořádně zachumlat a zima na mě nemůže. Během dne, kdy je teplo a svítí sluníčko, pončo jednoduše složím a hodím do tašky. Konečně trendy kousek, který člověka opravdu zahřeje.

Druhá kombinace je mou nejběžnější do školy, kde mi jde hlavně o pohodlnost a praktičnost. Tentokrát jsem ke kalhotám vzala vínové tričko (trocha podzimního závanu) s tříčtvrtečním rukávem a velkou kabelku s třásněmi. Bez pořádné velké a prostorné kabelky si přidám, jako by mi neustále něco chybělo a je to má spása, protože s sebou nosím skripta, sešity, pití, klíče, svačinu, oblečení navíc a spoustu věcí, bez kterých bych asi nemohla existovat a bohužel i spoustu věcí, které mi zbytečně zabírají místo, mám je ale ráda po ruce. Nemáme to tak snad všechny? Díky takovým bezedným taškám si přidám jako Hermiona a mám v ní opravdu všechno, na co si jen vzpomenete.

DSC_9693

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články