Právě čtete

Co si obléknete pod svatební šaty?

10107  
Sdílet: 

Co si obléknete pod svatební šaty?

Taky jste si vždycky představovala, že pod vysněnými svatebními šaty budete mít svůdné sněhobílé krajkové sexy spodní prádlo? Realita vás možná překvapí. A dokonce ani ne kvůli náročnému svatební dnu spojenému s několika skleničkami šampaňského...

4. 3. 2020 4 min. čtení Tereza Jelenová
Co si obléknete pod svatební šaty?

S mojí kamarádkou už pátou sezónu vedeme značku se svatebními šaty a odešlo od nás několik desítek spokojených nevěst. A nejednou jsme řešily, jaké spodní prádlo bude pod dané šaty nejvhodnější.

První, co nevěsty zklame, je zjištění, že bílá barva je prevít a pod bílou je vidět. A to nejen pod jemnými hedvábnými látkami, ale může prosvítat i pod silným saténem.

Na první pohled možná ne, na ten druhý – bílé prádlo pod bílou prosvítá. Bude to zřejmé hlavně na fotkách, ale všimnou si toho i hosté

Obecně proto doporučujeme nezapomenout do svatebního rozpočtu započítat i bezešvé spodní prádlo v tělové barvě. Tělové proto, že tato barva pod bílou neprosvítá. Bezešvé oceníte, pokud si vyberete módní jemné šaty nebo šaty upnuté na tělo, pod kterými by se krajkové spodní prádlo rýsovalo. Bohatá sukně nebo silná látka vám případné strukturované prádlo odpustí, ale přesvědčte se o tom raději i na denním světle.

Tělová barva (co nejbližší odstínu pokožky) se ztratí i pod jemnou bílou látkou

Ideální je mít už na zkouškách to prádlo, ve kterém se budete vdávat, nebo ho během zkoušek dořešit. Nebude vás tak rozptylovat, co nemá, a budete se moct soustředit hlavně na dojem z šatů samotných a vybrat pro sebe ty nejlepší.

Jaké prádlo hledáte?

Na výběr máte ze všech možných střihů a variací. Přijdou si tak na své ženy, které rády nosí kalhotky s nohavičkami, klasické kalhotky či tanga. Jen pozor na šifonové nebo hedvábné šaty a sukně, které se vám, když si vezmete tanga, můžou zaříznout mezi hýždě. Věřte, že tohle na svatebních fotkách při skládání slibu mít opravdu nechcete.

Podprsenka se pak střihu šatů podřizuje úplně. Při výběru si pohlídejte i odstín, který lépe sedne tónu vaší pleti.

Kalhotky seženete v kamenných nebo online obchodech do 300 Kč a podprsenku okolo 500–1 000 Kč.

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že dobře vybrané prádlo oceníte nejenom na fotkách (když nebude vidět), ale hlavně během svatebního dne. I bez zařezávajících se lemů nebo neustálého schovávání vykukujícího ramínka vás čeká spousta situací náročných na nervy, tak proč si přidělávat starosti.

Stejně tak si můžete vybrat i dostatečně pohodlné šaty. Ve hře už nejsou jenom zašněrované korzety, ale nevěsty si často vybírají elastické materiály nebo třeba volné šaty přepásané stuhou, kterou v případě potřeby nenápadně povolíte. :-)

Nebojte se zeptat! Pokud jste si vybrala správný salon, rádi vám poradí s výběrem spodního prádla, ale i dalších věcí.

Tady je pět věcí, které s nevěstami nejčastěji řešíme u nás:

Aby ramínka nevykukovala

Pod šaty s širšími ramínky nebo s rukávky si nechte všít poutka, kterými podprsenková ramínka provléknete. Budou tak držet tam, kde potřebujete. Podobně dobře zafungují patentky našité na podprsence a zároveň šatech.

Aby ramínka nevykukovala

Aby ramínka nevykukovala

Trik proti vykukování ramínek se hodí nejen pod svatební šaty. Podívejte se, jak to řešily už naše babičky.

Přečíst článek

Pokud si vyberete šaty s hodně odhalenými zády, ale budete i tak chtít mít podprsenku, místo jejího všití přímo do šatů zkuste sáhnout po „nalepovací“ podprsence. Spoustě z nás, co máme v paměti šílené silikonové podprsenky z teleshoppingu před 10–15 lety, přejede mráz po zádech, ale teď už bývají i tyto kousky hezky zpracované. Vnitřní vrstva je lepicí, ale vnější už je látková, takže na pohled vypadá jako klasická podprsenka. A na rozdíl od těch dřívějších konečně drží celou dobu nošení!

Jestli pod šaty chcete zakrýt pouze bradavky, podívejte se po nálepkách přímo na ně. Jen pozor na ty, které jsou plastické, abyste pak místo bradavek neměly podivná vystupující kolečka, která budou pohledy přitahovat ještě více.

Čemu se na zkouškách určitě vyhnout

…výrazně barevnému nebo strukturovanému prádlu

To je bez debaty. Cokoli, co přitahuje pozornost, vás bude rozptylovat a kazit dojem z výsledku. Doporučuju už na první zkoušku přijít v hladkém bezešvém prádle. Výrazné barvy (včetně oblíbené černé), krajky apod. prostě rozptylují.

Výrazné prádlo je opravdu rušivé

…střihům, které jsou vidět pod kde čím

Možná ještě nevíte, jestli budou lepší šaty s vykrojenými zády, korzet nebo velký výstřih. To je v pořádku, od toho je první návštěva salonu. I tak si ale zkuste vzít podprsenku, která zabírá co nejméně plochy a nebude pod kde čím vykukovat.

„Podprsenka pod tričko“ se na zkoušky příliš nehodí

Šaty zkoušejte už v podpatcích

Pokud víte, že se budete chtít vdávat v podpatcích, vezměte si už nějaké na zkoušku, přidají vám pár centimetrů navíc, a v šatech pak můžete vypadat trochu jinak než bez nich. Kupodivu na to budoucí nevěsty někdy zapomínají :-)

Vezměte si na zkoušku podpatky – ty „správné“ boty si možná pořídíte až podle šatů, ale cokoli na podpatku je lepší než nic (pokud dopředu nevíte na 100 %, že podpatky si brát jistě nebudete)

Jaké boty vybrat pro svatební den?

Raději než jehly volte boty na širším podpatku, budou stabilnější a nebudou se vám zapichovat do trávy. Pro jehly sice můžete koupit „nástavce“, ale ty sebekrásnějším a sebedražším botám většinu krásy seberou.

Pod dlouhými šaty vypadají lépe páskové sandálky (na podpatku či bez něj); boty s plnou špičkou můžou u některých šatů vytvořit spíš dojem „kopýtka“. Vhodné jsou nejen bílé a smetanové barvy, ale i tělové nebo jemně růžové odstíny.

Vykukující nožka vypadá lépe v otevřených botách, zejména pokud máte jemné, éterické šaty

A jestli se budete vdávat v kratších šatech, nebojte se odvázat s výraznějšími botami, které posunou celý outfit o třídu výš.

„Ale já podpatky nenosím…“

Když si podpatky ani sandálky neumíte představit a děsí vás, že budete celý den v bílých dlouhých šatech, ale při tom nejradši nosíte kalhoty, černou a kecky, nikdo vám nebrání si je vzít i pod svatební šaty. Bude to pro vás nejpohodlnější, a hlavně to budete vy!

Většinou se to nehodí ke klasice, ale nikdo neříká, že se musíte vdávat v bílé šlehačce. Vhodnou kombinaci určitě objevíte v salonu.

A pokud se nechcete bílého sexy prádla vzdát, převlečte se do něj o svatební noci. Nebo si ho přibalte s sebou na líbánky, tam možná bude na všechno více energie a času. ;-)

Autorka vede salon se svatebními a společenskými šaty Sobje.

Vyberte si prádlo na svatbu

Vyberte si prádlo na svatbu

Na Tchibo.cz najdete bílé krajkové i tělové bezešvé.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články