Právě čtete

Tenisky a podpatky házím za hlavu. Důvodem jsou pantofle!

5303  
Sdílet: 

Tenisky a podpatky házím za hlavu. Důvodem jsou pantofle!

Jak k tomu došlo? Ptám se sama sebe pokaždé, když se můj dlouhodobě neoblíbený kousek outfitu promění v nejoblíbenější součást šatníku či botníku a stane se jedním z důvodů, proč se pokaždé těším ven. Omlouvám se vám, pantofle. A děkuju, že jste.

31. 8. 2023 2 min. čtení Lucie Mládková
Tenisky a podpatky házím za hlavu. Důvodem jsou pantofle!

Dlouho jsem pantofle brala jako něco podřadného. Přece jenom, proč je nosit, když můžu kráčet světem v hezkých teniskách nebo blýskavých lodičkách?

Jenže loni mě (i moje nohy) něco osvítilo a od té doby je pro mě v letních měsících veškerá uzavřená obuv s absencí kožených pásků až sekundární volbou. A viním z toho i outfity, ke kterým jsou pantofle prostě perfektní.


Nechte pantofle volnější. Příliš utažené jednak nevypadají dobře, zároveň by se z jejich nošení i vytrácel onen blažený pocit svobody.

jak nosit pantofle do města

Na sport, na doma i na zábavu

Abychom si rozuměli v názvosloví, pantoflemi, které řešíme, nejsou odrbané bačkůrky, které jsou výsledkem několikaměsíčního divočení prvňáčků.

K rostoucí popularitě otevřené obuvi v posledních letech přispělo také mnohem větší množství variant tvarů, materiálů i příležitostí. Pevné a odolné můžeme vzít klidně na menší túrku, doma relaxujeme v pantoflích vystlaných příjemným plyšem a ty nejlepší a nejelegantnější šetříme do společnosti.

sportovní outfit s pantoflemi na léto

A co ponožky?

Co bylo dlouhou dobu považováno za jasnou záminku pro flastr od módní policie, to se dnes čím dál častěji objevuje v podobě trendu, který prezentují i nejluxusnější značky světa. Ponožky v pantoflích jsou povoleny! O to víc bychom ale měli rozmýšlet které, kdy a zejména v jakém stavu je ve svých pantoflích budeme prezentovat.

K džínům, nebo radši kalhoty?

K čemu padnou pantofle nejlíp? Kraťasy nebo sukně jsou jistotou, ale co když přijde na delší kousky? Testovali jsme, bilancovali jsme a rozsudek zní jasně – je to jen na vás! Abych přednesla důkaz, tady jsou příklady, ze kterých je vidět, jak pantofle různě, ale pořád krásně ladí v kombinaci džínů a kousků z nové kolekce Tchibo.

jak sladit oblečení a pantofle

Je mi do tance – pantofle jsou elegance

Rozhodující v tomto ohledu bývá také pedikúra, tak jen dejte pozor, ať to spíš než jako elegance nevypadá jako kus žvance.

Úplně slyším svoji babičku, jak říká, že ukázat se v tomhle tehdy na jarmarku, tak ji děda nikdy neosloví. Ale babi, vždyť i obyčejné tričko s jednobarevnou sukní se k pantoflům skvěle hodí! Abys mi věřila, rovnou jsem se ti do toho oblékla.

outfit s pantofli

A aby měly pantofle tu správnou jiskru…

Otevřená obuv otvírá také řadu možností v ohledu doplňků a zkrášlovacích detailů. Zkuste třeba náramek nad kotník.

U moře kožený s mušličkou, do města se hodí spíš zlatý nebo stříbrný. Své udělá i konečně viditelné tetování v oblasti chodidel, a pokud se nechcete nechat permanentně ocejchovat, můžete vyzkoušet dočasné tetovačky například pomocí heny.

náramek na kotník

Jiskru dost výrazně ovlivní, který konkrétní pár pantoflů si pro svůj outfit vyberete. Největším trendem jsou ortopedické varianty se dvěma pásky s upravitelnou délkou. O slovo se během letních měsíců nahlas hlásí také takzvané gladiátorky, kde těch pásků může být i nespočet. A zapomenout nesmíme ani na vpředu uzavřené nazouváky. Finální volba je ale jen a jen vaše. Tak přeju šťastnou ruku při výběru a vzdušnou nohu při chůzi!

 

Udělejte radost svým blízkým i sobě

Udělejte radost svým blízkým i sobě

V našich kamenných obchodech Tchibo kápneme do noty všem. Ať už kávou, něčím do domácnosti, nebo dámskou módou z tohoto článku, kterou v nich najdete už od 4. září.

Najít nejbližší Tchibo
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články