Právě čtete

Z overalu se stala moje letní klasika. Jak je nejraději nosím?

4438  
Sdílet: 

Z overalu se stala moje letní klasika. Jak je nejraději nosím?

Z overalů jsem nejdřív měla trochu obavy. Seženu takový, co mi bude slušet, bude správně dlouhý, nebude se nikde zařezávat a vezmu si ho víc než jednou? Jak jsem ale jednou rozlouskla jejich styling, stala se z overalu moje letní klasika.

15. 7. 2023 3 min. čtení Linda Stárková
Z overalu se stala moje letní klasika. Jak je nejraději nosím?

Overaly podle mě buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té druhé skupiny, věřím, že jste zatím jenom nenašly ten pravý.

Tenhle kousek oblečení má totiž samé výhody. Hodí se jak na slavnostní večery, tak na lážo plážo dny. Ráno díky nim nemusíte vymýšlet složité kombinace vrchního a spodního dílu. A na rozdíl od šatů si v overalu můžete klidně pohodlně sednout kde chcete a jak chcete. To hodně cením, protože sedět jako dáma bohužel nepatří mezi moje silné stránky a i v práci musím často pobíhat, sedat do dřepu, nebo tahat krabice tam a zpátky – a to bych šaty prostě neuhlídala.

Jaký zvolit podle postavy?

Začněte tím, že se trefíte overalem do své postavy. Moje největší zásada při nákupech je, že oblečení má padnout mému tělu, ne naopak!

On-line nákupy vám tady moc nepomohou, overal si musíte zkusit, abyste zjistila, zda je sed správně dlouhý. Zkuste si v něm určitě sednout, dřepnout a hlavně zvednout ruce nad hlavu.

Podle typu postavy

Jablko:
Ukažte nohy v kráťasovém overalu nebo upnutější kalhotové části! Typ postavy jablko je nahoře širší, opticky to můžete vylepšit výstřihem do V. Pokud máte širší ramena a nechcete je zdůrazňovat, nevybírejte si overaly na tenká ramínka nebo zavazovací za krk.

Přesýpací hodiny:
Gratuluju, vám totiž bude slušet skoro všechno. Nejlepší bude takový overal, který má zúžený pas, nebo rovnou pásek, abyste svoje přednosti ještě zdůraznila.

Drobná postava:
Vyvarujte se volným a oversize střihům, ve kterých byste se úplně ztratila jako v pytli od brambor. Pokud chcete širší kalhotovou část, horní by měla být upnutá na tělo, nebo naopak.

Já osobně mám i dlouhý i kraťasový overal, oba z lehkých materiálů, které jsou v létě příjemné. Krátký s tenkými ramínky si schovávám na extrémní vedra, dá se pod něj ale navrstvit i jednoduché bílé triko s krátkým rukávem.

Stačí vyměnit pár doplňků a nový look je na světě

Na overalech je skvělá jejich variabilita. Jako důkaz jsem si k modrému overalu vzala jednou tenisky a podruhé podpatky. Když ještě vyměníte kabelku za psaníčko a nahodíte třeba zajímavé šperky nebo výraznou rtěnku, rázem máte z jednoho kousku dva outfity na úplně jiné příležitosti. Díky kraťasovému spodku vypadá jako šaty, takže v tom slavnostnějším stylingu jsem s klidem absolvovala i svatbu.

I na rande se dá jít v overalu! Jestli máte zažitou představu, že v overalu budete vypadat jako přerostlé miminko, nechte se vyvést z omylu. Overal umí být i zatraceně sexy. Opět stačí přidat jen společenské boty a vhodné psaníčko. V záplavě žen v šatech budete působit originálně a rozhodně vyniknete.

Pokud nesnášíte ranní vymýšlení outfitů, pak je pro vás podle mě ideální overal s výrazným vzorem. Stačí pak jednoduché tenisky nebo sandálky a máte vyřešeno – outfit bude působit výrazně a promyšleně, i když jste ráno zapnuly jen dva knoflíčky. Takzvaně „na lítačku“ mám ráda volnější overaly, které mi dávají velkou svobodu pohybu. Klidně s dlouhými nohavicemi, protože ve lněné variantě vám ani v takovém nebude vedro, to už mám vyzkoušené.

Denimový overal se hodí i do jarního počasí nebo na trochu chladnější letní dny. Je tak trochu v pánském stylu, nebojte se ale, že byste vypadala jako automechanik. Tenhle trochu unisexový vzhled je teď moderní! Můžete si ho vzít jen tak, obléct pod něj tílko, nebo klidně nechat trochu laškovně v kontrastu s džínovinou vykukovat braletku.

Abych nezněla moc zaujatě, na konec přeci jen zmíním jedno negativum. V overalu neexistuje nic jako čekání na toaletu. Přece jen, budete se muset kompletně vysvléknout. Takže až seženete ten pravý, užijte si jeho styl i svobodu pohybu, ale toaletu začněte vždycky hledat včas! :)

Stylový a vzdušný overal z biobavlny teď najdete i v naší nové letní kolekci, a to jak v elegantní černé verzi, tak i s extravagantním vzorem, díky kterému budete nepřehlédnutelná a hlavně půvabná.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články