Právě čtete

Jak jsem do své skříně na jaře propašovala pastelové barvy

2539  
Sdílet: 

Jak jsem do své skříně na jaře propašovala pastelové barvy

Osobně jsem nikdy neměla moc v lásce zimu. Nevím jak vy, ale na jaro se začínám pravidelně těšit už koncem ledna. S příchodem února se to prohloubí ještě o něco víc a jakmile vidím ve výlohách záblesk barev v nových kolekcích, je to tady.

17. 2. 2023 3 min. čtení Love Fashion Janina
Jak jsem do své skříně na jaře propašovala pastelové barvy

Ještě chvíli a ta zimní pošmournost tu nebude! Zatímco v zimě se oblékáme většinou do tmavých tónů, na jaře je v ulicích vidět hned o něco více barev. A přesně na to se podíváme s nejnovější kolekcí Tchibo.

Ukážeme si, jak oblékat pastelové barvy a zařadit je mezi klasiku, která v šatníku nezestárne a nikdy nevyjde z módy. To všechno navíc v rámci takzvaného přechodového oblékání. I pro mě bylo kdysi těžké najít ten správný balanc vrstev pro období, během kterého je počasí nevyzpytatelné, ale jak na to jednou přijdete, bude to i pro vás hračka.

editorial

Nesmrtelná klasika na začátek

Jestli je něco pomyslným základem šatníku, tak je to bezesporu tato kombinace. Samozřejmě záleží vždycky na osobním stylu, ale platí, že bílá košile, džíny a trenčkot jsou opravdou ležérně elegantní klasikou, která sluší velkému počtu žen. Ostatně výsledný styl můžete snadno obměnit. Džíny mohou být různého střihu, košile může být klidně pánská, trenčkot kratší nebo delší. Nadčasový outfit ze tří jednoduše kombinovaných kousků je na světě a je jen na vás, jestli zvolíte sportovnější variantu s teniskami, nebo elegantní s lodičkami.

Tepláky 4ever

Není to tak dlouho, co si celý svět uvědomil, že pohodlí teplákové soupravy si nemusíme nechávat jen na doma. Mnoho blogerek ukázalo, že se i teplákovka dá nosit a doplnit opravdu hezky, aniž by člověk vypadal, že se celý den válí doma. My jsme si pohrály s ideou pánské košile a masivních tenisek. Kombinace límečku na mikině působí hned na první pohled upraveně. Samozřejmě že košile by mohla být klidně zastrčená do kalhot, ale záměrně jsme ji nechaly přiznanou, aby trochu rozbila žlutou plochu a vizuálně oddělila nohy od trupu. Nakonec jsme ohrnuly rukáv košile přes rukáv mikiny a voilà. Hravý outfit je na světě.

V béžové a bílé

Stylistická pravidla radí, že byste neměli kombinovat více než tři barvy v jednom outfitu. My se budeme i v tomto případě držet klasiky, jen si pohrajeme lehounce se stylem. Béžová a bílá jsou ve společné kombinaci velmi shovívavou volbou. Pokud máte chuť takovou kombinaci lehce okořenit, skvěle vám k tomu poslouží pruhované triko. A také vrstvení, které jsme naťukly v samotném začátku. Vestička se dá nosit klidně jen přes tričko s dlouhým rukávem, ale pro oko to chtělo lehce zjemnit bílým bomberem. Co se týče kalhot, k takovému outfitu by fungovaly klidně i džíny, džegíny nebo legíny. My jsme záměrně vybraly kalhoty s širokou nohavicí v pánském stylu, které tomu dodají šmrnc.

Co by bylo jaro bez šatů

Jemné, lehoučké a splývavé z viskózy. Takové jsou ideální jarní šatičky. Výstřih do V opticky protáhne hrudník. Rukávy k loktům zakryjí paže – protože jaro ještě není úplně teplé a protože některé z nás se prostě bez rukávu necítí dost sebevědomě. Puntík je nadčasový a šatičky se dají moc hezky kombinovat, chladnější jarní rána doplníte trenčkotem, na odpolední vycházku, kdy je tepleji, si zase můžete vzít svetřík.

Modrá je dobrá

Jak to udělat, abychom na jaře docílily ležérně elegantního vzhledu, ale přitom působily vesele v barvách? Máme tu slim džíny, vanilkovou mikinu a sytě modrou přechodovou bundičku. Zkuste si na chvilku představit, jak by tento outfit vypadal bez bílé košile, která mu dává úplně jiný šmrnc. Záměrně vykasané rukávy původně pánské košile, přiznaná oversized délka a límeček venku na mikině – stejně jako u outfitu s teplákovkou jsme si pohrály s košilí.

Sukně ¾ délky

Tento outfit je ideální „na běhačku“. Taková ta jarní klasika k teniskám. Větší tmavě modrou plochu jsme tentokrát rozbily pruhovaným tričkem s dlouhým rukávem. Je to nadčasový kousek z měkké biobavlny a přes něj přehozená košile, aby celý outfit netvořilo jen obyčejné triko a sukně. Suprově by se k tomu hodila i džínová bundička nebo lehký dotek červené v podobě nalíčené rtěnky, nalakovaných nehtů, červená by mohla být i na šátku nebo nízkých teniskách. Pozor ale na vyšší boty, které by u této délky sukně mohly nohy opticky zkrátit.

Pohodlně, ležérně a přitom stylově

Posledním outfitem je kombinace pruhovaného trička a lehké jarní přechodové bundičky. Aneb asi můj největší oblíbenec, po kterém ráno sahám pravidelně. Pohodlné a pro mě osobně super na každý den s dětmi. Outfit se dá vždy lehce obměnit. Stačí sáhnout místo bundičky třeba po černém koženém křiváku a teniskách, nebo si vzít kozačky ve stejné barvě. Můžete se ale i  vrátit zpátky k trenčkotu.

Jak se líbí outfity vám a který byste si nejraději hned oblékla ? Už brzy bude čas na to projít skříň, vyměnit péřové bundy za lehčí kabátky a snad přidat i trochu těch barev. Podle mě světlounce žlutá vyloženě křičí jaro, takže se na ni moc těším a doufám, že s její pomocí ho přivoláme o trochu rychleji.

Udělejte si radost něčím hezkým na sebe

Udělejte si radost něčím hezkým na sebe

Oživte svůj šatník stylovými kousky z udržitelných materiálů, které lichotí každé ženě.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články