Právě čtete

4 styly outfitů inspirované francouzskou módou. Který obléknete vy?

4342  
Sdílet: 

4 styly outfitů inspirované francouzskou módou. Který obléknete vy?

Když se řekne francouzský šarm, co si vybavíte jako první? Mě napadne žena, která se nebojí kombinovat, hrát si s doplňky a v neposlední řadě figuruje v mojí představě slavná francouzská trikolóra. Tedy barvy červená, bílá a modrá.

20. 1. 2021 4 min. čtení Love Fashion Janina
4 styly outfitů inspirované francouzskou módou. Který obléknete vy?

Protože se Tchibo katalog tentokrát neskutečně povedl, mám pro vás inspiraci jak na trikolóru a kombinace barev, tak na varianty několika kousků pro každodenní nošení i chvíle, kdy potřebujete vypadat elegantně. Při skládání outfitů jsem byla v myšlenkách nějakou šik Francouzkou, která do svého modelu dodá pokaždé něco, co ho pozvedne tak, abyste se za ní na ulici otočili.

Tmavě modrá sukénka s knoflíky

Tmavě modrá sukně v délce do tři čtvrtě stehen a zlaté knoflíky.

Něco, co mi k takové francouzské „fashionista“ naprosto pasuje. Proč? Dá se hezky kombinovat. Jak elegantně, tak i casual na obyčejný den a pořád to má onen šmrnc, který mám na mysli. Jak můžete vidět z fotografií, pomocí jedné sukně můžete docílitdvou různých kombinací.

A co jsem použila? Základem je pánská bílá košile, která se dá vzít / nosit  na dva různé způsoby. Nebojte, v katalogu Tchibo ji také najdete, a když vaše drahá polovička vyrazí ráno do práce v něčem jiném, máte zelenou.

Elegantní variantu vytvoříte, když si košili oblečete  zády dopředu. Docílíte skvělého efektu a přitom je to tak jednoduché! Ke kýženému elegantnímu detailu stačí jen uvázat na krk šátek „na letušku“  a o doplňky / už se nemusíte starat (by byla lepší varianta) máte rázem postaráno. Jehlové červené lodičky jsou jasná volba k dokonalému celku.

francouzská móda

Naopak casual chic na každý den vytvoříte pomocí pánské košile zastrčené do sukně a ledabyle přehozené červené mikiny s nápisem l`amour přes ramena. Doplněno o pohodlné tenisky a šátek jsem uvázala do vlasů.

Červené džíny s vysokým pasem

Vysoký pas je přítelem každé ženy po porodu. Opticky protáhne nohy a zakryje nedostatky v oblasti spodního bříška.

Když si obléknete pásek, ještě více svůj pas zvýrazníte.  Je to sice malý detail, ale  udělá hodně. I u červených džínů jsem si pro vás připravila dvě varianty.

Klasická ze základů vašeho šatníku je vytvořená pomocí bílé pánské košile a černého koženého křiváku. Aby košile chytla trošku šmrnc, pohrála jsem si s jejím zapínáním tak, aby byl vidět vysoký pas kalhot a abych opticky upozornila na siluetu. V případě, že chcete zakrýt bříško, nebojte se ji zapnout. Část pak můžete do kalhot zastrčit nebo nechat volně. To je jen na uvážení každé z nás v čem se bude cítit lépe. Černá je také skvělá alternativa k tmavě modré, pokud ji zrovna doma v šatníku nemáte.

Casual variantou červených džínů ve francouzském stylu je pak tento letní outfit s kloboučkem a slaměnou taškou. V dané verzi by bylo skvělé i jen obyčejné bílé tričko nebo nějaká volnější tunika. S představou blížícího se jara se taková inspirace i hodí. Jen si to představte. Sluníčko, klobouček a slaměná taška s šátkem (který jsem v předchozích outfitech použila na krk a do vlasů) na nákup zeleniny na farmářských trzích. Také už se těšíte jako já? :-)

Modré casual tepláky

Když se řekne tepláky, jasně si v 99 % představíme vytahané bavlněné kalhoty vhodné tak akorát na venčení pejska nebo vynášení koše. Nemusí tomu tak vždy být!

Za poslední rok zažívají tepláky poměrně velkou slávu. Vracíme se k nim a jinak klasické džíny dostaly vale. Nejsou však tepláky jako tepláky. Stačí pár detailů a hned z nich mohou být velmi příjemné casual kalhoty vhodné na denní nošení, za které se nebudete stydět.

A zase tu máme dva různé outfity. Jeden víc šmrncovní a jeden nositelný a hezký casual na každý den.

Určitě si řeknete, proč kombinovat tepláky a jehlové podpatky. Já říkám, proč ne? Móda je o boření mýtů a hranic, o přinášení inspirace. Je to hra a my sami si určujeme její pravidla. A bavíme-li se o francouzském šmrncu, nebála bych se říct, že takhle vidím ženu ze země kohouta, která si s módou přesně hraje. Doplněno pak máme o kožený křivák a šátek, který můžete klidně dát do vlasů, uvázat na krk, kabelku či na ruku jako pomyslný náramek.

Druhý teplákový outfit je mi velmi blízký. Je to přesně ta varianta, kdy se vám do džínů nechce, upřednostňujete pohodlí, ale chcete vypadat alespoň trochu šik. Límeček bílé košile ledabyle vystupuje z výstřihu a celé to doplníme klasickými jednoduchými teniskami a šátečkem.

Jeggins

Pohodlná varianta kalhot, která se stále drží na výsluní. Jeggins nejsou ani džíny, ani legíny. Je to kombinace obojího.

Většinou bývají pružné díky elastanu, a tím tak připomínají samotné legíny. Vzhledem pak ale na první pohled legínami nejsou. Mají kapsy a častokrát barvu nebo vzor, kdy připomínají právě džíny.

A dva outfity s nimi? Ukažme si je… Zase jsem chtěla ukázat jednu elegantní verzi a jednu volnější. Pořád se však držím filosofie francouzského šmrncu.

K těmto modrým jeggins na casual variantu volím jasně pruhované triko s netopýřím rukávem a ve vzoru námořnických pruhů. A hned vám povím proč. Pokud nemáte míry modelek 90-60-90, vždy vypadá lépe, když máte u úzkých kalhotvolnější top. Ať už je to halenka nebo kupříkladu tohle triko, které barvami doplňuje onu naši francouzskou trikolóru. Zakryje však nedostatky v oblasti bříška nebo třeba i hrudníku. Dobře vybraný střih i vzor umí kouzla a upozorní pak oko na zbytek toho, co chcete ukázat. V mém případě chci primárně zdůraznit kalhoty, aby vynikly a působily hezkým celkovým dojmem, ač oko primárně upoutám tím, co vidí od pasu nahoru.

francouzská móda

Posledním dnešním outfitem jsou jeggins na elegantní způsob. Podpatky jsou samozřejmostí, stejně jako již použitá pánská bílá košile. Tu jsem tentokrát nechala “obyčejně” zapnutou, lehce zastrčenou do kalhot. V detailech a s myšlenkou trikolory byla jasná volba červených lodiček, pásku a mikiny s nápisem L`amour – ledabyle přes ramena.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články