Právě čtete

Oslava kávy: Ledová káva i v podzimních dnech

5041  
Sdílet: 

Oslava kávy: Ledová káva i v podzimních dnech

Sluníčko hřeje i mezi spadaným listím a vycházka v přírodě či posezení na terase dostávají zcela jiné rozměry kvality. A jestli vás tyto důvody k oslavě podzimních dní stále nepřesvědčily, máme v rukávu ještě jeden trumf v podobě dnešního receptu.

4. 10. 2017 2 min. čtení Redakce
Oslava kávy: Ledová káva i v podzimních dnech

Létem provoněný vzduch a sluncem vyhřátá zem už jsou v nenávratnu a my chtě nechtě začínáme oprašovat deštníky, podzimní kabáty a vysoké boty. To ale neznamená, že si těch zbývajících pěkných dní ještě nemůžeme pořádně užít!

Ledová káva patří mezi nejoblíbenější kávové drinky. Co když ale zaexperimentujeme a připravíme ji zcela novým způsobem? Pojďme se společně vydat za horkými letními dny a přenést si kousek jejich pohody i do sychravého podzimu, ledová káva přeci dokáže potěšit za každého počasí! Pozvěte přátele, rodinu či sousedy a uspořádejte krásné odpolední posezení na zahradě doplněné skvělým občerstvením. A pokud venku zrovna mrholí, nezoufejte, tato ledová káva chutná skvěle i v teple za okny vašeho obývacího pokoje.

Ingredience

na 4 porce
4 lžičky nahrubo mleté jemné zrnkové kávy
2 hrnky vody
200 g čokolády
4 hrnky mléka

Postup

Kávu nasypeme do french pressu a zalijme téměř vroucí vodou. Nasadíme víčko a necháme 4 minuty spařovat, poté víčko pomalu stlačíme. Do hrnku nalámeme 200 g čokolády, přilijeme horkou kávu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs nalijeme do formiček na led a mrazíme ji 4 hodiny.  Podáváme s ledovým mlékem.


Zamilovali jste si tento recept a toužíte vyzkoušet nějaký další experiment? Zkuste například úžasný recept na chai latte nebo si nechte poradit pár tipů od profesionálního baristy.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články