Létem provoněný vzduch a sluncem vyhřátá zem už jsou v nenávratnu a my chtě nechtě začínáme oprašovat deštníky, podzimní kabáty a vysoké boty. To ale neznamená, že si těch zbývajících pěkných dní ještě nemůžeme pořádně užít!
Ledová káva patří mezi nejoblíbenější kávové drinky. Co když ale zaexperimentujeme a připravíme ji zcela novým způsobem? Pojďme se společně vydat za horkými letními dny a přenést si kousek jejich pohody i do sychravého podzimu, ledová káva přeci dokáže potěšit za každého počasí! Pozvěte přátele, rodinu či sousedy a uspořádejte krásné odpolední posezení na zahradě doplněné skvělým občerstvením. A pokud venku zrovna mrholí, nezoufejte, tato ledová káva chutná skvěle i v teple za okny vašeho obývacího pokoje.
Ingredience
na 4 porce
4 lžičky nahrubo mleté jemné zrnkové kávy
2 hrnky vody
200 g čokolády
4 hrnky mléka
Postup
Kávu nasypeme do french pressu a zalijme téměř vroucí vodou. Nasadíme víčko a necháme 4 minuty spařovat, poté víčko pomalu stlačíme. Do hrnku nalámeme 200 g čokolády, přilijeme horkou kávu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs nalijeme do formiček na led a mrazíme ji 4 hodiny. Podáváme s ledovým mlékem.
Zamilovali jste si tento recept a toužíte vyzkoušet nějaký další experiment? Zkuste například úžasný recept na chai latte nebo si nechte poradit pár tipů od profesionálního baristy.