Právě čtete

10 kosmetických triků, které se každé ženě vyplatí znát

26695  
Sdílet: 

10 kosmetických triků, které se každé ženě vyplatí znát

Nemusíte být profík, aby vaše pleť, make-up a vlasy vypadaly vždy skvěle, někdy si stačí osvojit pár jednoduchých triků, které vám ulehčí rána.

23. 3. 2020 4 min. čtení Alex Fráňová
10 kosmetických triků, které se každé ženě vyplatí znát

Vyznat se ve všech kosmetických novinkách a trendech je pro normální holky nadlidský úkol. Značky chrlí jeden produkt za druhým, a pokud nejste zrovna kosmetická redaktorka nebo zarytý beauty nadšenec, lehce se v tom ztratíte. Ostatně i já mám často v drogeriích a parfumeriích problém vybrat si to, pro co jsem přišla.

1. Natočte si řasy jako profesionál

Moje řasy jsou přirozeně rovné a ani kleštičky mi často nepomohou k tomu, aby zůstaly zatočené alespoň během dopoledne. Proto ráda používám trik mnoha make-up artistů ‒ nahřeju kleštičky fénem. Jen je potřeba dát pozor, aby nebyly příliš horké ‒ vždy před použitím kontroluji, zda mě nepálí. Díky teplu se řasy zafixují a zatočení tak vydrží déle. Někdy navíc místo klasické řasenky používám voděodolnou verzi, řasy se ani nehnou!

2. Vyrobte si matnou rtěnku

Líbí se mi trend matných rtěnek, ale ne vždy mám po ruce všechny odstíny, na které mám zrovna náladu. Proto používám trik s ubrouskem. Kromě něj je potřeba ještě štětec a transparentní sypký pudr. Dělám to tak, že jednoduše nanesu vybranou rtěnku, položím na rty papírový ubrousek a štětcem přes ubrousek rty přepudruji. Jakákoli textura rázem zmatní.

3. Zafixujte obočí v dokonalém tvaru

Upravené obočí dokáže s vizáží divy! Když mi dojde gel na obočí, pomocí kterého drží chloupky celý den tvar, sáhnu po laku na vlasy nebo balzámu na rty. Slouží stejně dobře. Lakem na vlasy přestříkám starý zubní kartáček, který pak použiji stejně jako klasický kartáček na obočí, nebo prstem nanesu balzám a jen obočí pročísnu. Výrazné oblouky mi drží na svém místě celý den.

4. Kouzlete s tužkou na oči

Najít tu správnou tužku na oči, která je pigmentovaná, dobře drží a ještě se jednoduše nanáší, je poměrně složitý úkol. Když mám doma tužku, se kterou se hůř pracuje a je příliš tvrdá, zahřeji ji plamenem zapalovače. Stačí jen pár vteřin a tužka je rázem lepkavá. Potom ji nechám mírně vychladnout a můžu kouzlit. S krémovější texturou se tužka skvěle roztírá a kromě klasických linek s ní jednoduše vytvořím i rychlé kouřové líčení.

5. Připravte si domácí peeling rtů

Mám ráda výrazné rtěnky, ale vypadá to dobře jen ve chvíli, kdy jsou mé rty v perfektní kondici. Kromě pravidelného mazání balzámem přes den mi pomáhá, když si večer připravím domácí peeling, který rty zbaví šupinek. Smíchám krystalky cukru s vazelínou nebo kokosovým olejem a dopřeji svým rtům jemný peeling. Vím, že ráno budou krásně jemné a hydratované.

6. Vychlaďte si oční krém

Určitě jste si všimly, že některé oční krémy se prodávají s kovovými aplikátory. To proto, že kov je přirozeně chladivý, a vmasírováním krému kovovou částí kolem očí tak zmírníte otoky. Když některý z mých krémů speciální aplikátor nemá, uchovávám ho jednoduše v lednici. Ráno mě i moje oči krásně probudí.

7. Zbavte se žlutých odlesků v blond vlasech

Dosáhnout přirozeně blond vlasů bez žlutých odlesků je uměním samo o sobě. Udržet si perfektní tón je snad ještě náročnější práce. Stále mě proto překvapuje, kolik blondýnek nezná trik s fialovým šamponem. Jakmile mám pocit, že mé kadeře chytají moc do žluta, povolávám kvalitní fialový šampon či masku. Fialové pigmenty neutralizují žluté a oranžové tóny a my, blondýnky, tak díky těmto malým zázrakům můžeme mít zase klidné spaní. Je to můj nejoblíbenější trik vůbec!

Jak na zdravé a lesklé vlasy?

Jak na zdravé a lesklé vlasy?

Kadeřnice radí, jak na správné mytí vlasů, a pomáhá s výběrem produktů.

Přečíst článek

8. Použijte suchý šampon s předstihem

Suchý šampon je často můj nejlepší přítel. A je ještě o kousek lepší, když ho namísto ranního nastříkání ve spěchu použiji večer před spaním. Vmasíruji suchý šampon ke kořínkům a nechám ho přes noc působit. Během spánku vstřebá nadbytečný olej pokožky hlavy, dodá vlasům objem a já se nemusím strachovat, že budu mít ve vlasech bílé fleky.

9. Čistěte pleť ve dvou fázích

Říkám to pořád, ale opakování je matka moudrosti. Pokud se o svou pleť nestaráte a důkladně ji nečistíte, nezachrání vás ani ta nejdražší lahvička s make-upem. Od doby, co jsem se naučila dvojitému čištění celého obličeje, mám pokožku mnohem kvalitnější a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve omyji kůži vodou a začnu s produkty, které doslova rozpouští make-up. Skvělé jsou balzámy a olejové odličovače. Těmi jemně promasíruji pleť a navlhčeným bavlněným hadříkem ho setřu. Pak použiji mléko či gelový cleanser a zbavím se všech nečistot, které na mé pleti přes den ulpěly. Věřte mi, díky těmto krokům se i vaše pokožka brzy dostane do mnohem lepší kondice.

10. I u kosmetiky hlídejte datum spotřeby

Nikdy nepoužívám kosmetiku, jejíž trvanlivost už dávno vypršela. Prošlé výrobky zkrátka nefungují tak, jak mají a mohou produkovat škodlivé toxiny. Obecně zastávám pravidlo, že pokud si nepamatuji, kdy jsem si danou věc koupila, radši se jí zbavím. Když si nejsem jistá, jak dlouho můžu některý ze svých oblíbených produktů používat, vždy zkontroluji obal. Zároveň je dobré myslet i nato, že pokud produkty člověk používá často, obsahují spoustu bakterií, které mohou vést k infekcím a podráždit pokožku.

Na každém balení najdete obrázek pootevřeného krému s číslem, které znamená, kolik měsíců od otevření můžete danou věc používat, aniž by vaší pleti působila nepříjemnosti.

Datum spotřeby kosmetiky

A jaké kosmetické vychytávky používáte vy?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články