Právě čtete

Netradiční vánoční věnec z korkových zátek

14894  
Sdílet: 

Netradiční vánoční věnec z korkových zátek

Určitě to také znáte. Člověk si každý rok láme hlavu s vánoční výzdobou a nakonec stejně skončí u větviček a ozdob, které používá každé svátky stále dokola. Vánoce jsou ovšem dobou pokory a radosti a snesou tak mnohem více svérázných dekorací než jiné svátky. Někdo si potrpí na tradiční přírodní výzdobu, jiní milují lesk a třpytky. Všichni se ale shodneme, že vlastnoručně vytvořené dekorace předčí jakýkoli koupený prefabrikát.

4. 12. 2017 2 min. čtení Redakce
Netradiční vánoční věnec z korkových zátek

Stejně jako minulý rok i letos jsme pro vás připravili jeden jednoduchý návod přinášející teplo a sváteční atmosféru i do vašeho domova. Navíc je vyroben s odpadového materiálu a vy tak ušetříte nejen peníze, ale také naši planetu. Zodpovědný přístup k recyklaci starých a nepoužitelných korků je jedním z hlavních plusů tohoto věnce, nicméně ať už jej pověsíme na domovní dveře či kuchyňskou stěnu, skvěle plní i základní estetickou funkci. Není to nic složitého a jeho výroba nezabere více než hodinku práce. Použijte co nejvíce materiálu, který najdete doma, a vyrobte téměř z ničeho skvělou a originální dekoraci.

Potřebujeme

korkové zátky
polystyrenový květinářský kruh
silikonovou tavnou pistoli
červené korálky
mašli
jehličnaté větvičky
provázek na zavěšení

Postup

Silikonovou pistoli zapojíme do zásuvky a necháme důkladně nahřát. Roztaveným silikonem pak připevňujeme k polystyrenovému kruhu korek za korkem. Když máme nalepenou první vrstvu, na prosvítající místa doplníme další korky tak, aby veškerý podklad zakryly.

Poté zdobíme korálky. Je jen na vaší fantazii a trpělivosti, kolik korálků připevníte, nicméně lépe vždy vypadají větší chomáčky. Korálky rozmisťujte s rozvahou a pravidelně.

A už to skoro je. Teď už jen naaranžujeme větvičky, převážeme je krásnou širokou mašlí a věnec zavěsíme přírodním provázkem nebo jej položíme na svátečně prostřený stůl. A Vánoce mohou začít!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články