Právě čtete

Vyrobte si šumivé perníkové bomby do koupele

21015  
Sdílet: 

Vyrobte si šumivé perníkové bomby do koupele

Vyrobit si šumivé bomby, díky kterým se každá koupel stane mnohem zábavnější, není vůbec žádná věda. Návod je opravdu jednoduchý a ještě ke všemu najdete většinu ingrediencí doma v kuchyni či ve spíži. Pak už jen stačí chvilka míchání, troška trpělivosti a můžete se těšit, jak vám to v horké vaně krásně zašumí.

6. 12. 2017 2 min. čtení Rebeka Dostálková
Vyrobte si šumivé perníkové bomby do koupele

Podle tohoto receptu si můžete vyrobit bomby s vůní skořice a zázvoru, která vám navodí pocit, jako byste se koupali v záplavě voňavých perníčků. Fantazii se ovšem meze nekladou, a tak klidně použijte své oblíbené bylinky, koření či esenciální oleje, které vaši koupel také dokonale provoní. A pozor, bomby jsou skvělým tipem na vánoční dárečky! Já je tedy letos rozhodně kámoškám do vánočních balíčků přihodím. Tak se nechte inspirovat a hurá do vyrábění a koupání.

 

Asi na 3–4 bomby potřebujeme

4 čajové lžičky sody bikarbony
2 čajové lžičky mořské soli (nebo koupelové soli)
2 čajové lžičky kyseliny citronové
1 čajové lžičky skořice
½ čajové lžičky mletého zázvoru
2 čajové lžičky kokosového oleje
trošku vody

Postup

Do misky nasypeme všechny suché ingredience, promícháme, přilijeme rozehřátý kokosový olej a mícháme, dokud nevznikne konzistence podobná mokrému písku. V případě, že je směs příliš suchá, přidáme kapku vody. Naopak pokud se nám zdá až moc mokrá, přisypeme sůl nebo sodu. Hotovou hmotu natlačíme do formiček a necháme vyschnout (stačí pár hodin, nicméně nejlepší je to přes noc).Hotové bombičky skladujeme na suchém místě, případně je můžeme pěkně zabalit a vlastnoručně vyrobený dáreček je na světě.Tak s chutí do toho, napusťte vanu a užijte si relaxační perníčkovou koupel.

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články