Právě čtete

Magnetky na lednici z vlastních fotek

14723  
Sdílet: 

Magnetky na lednici z vlastních fotek

Plocha dvířek od lednice v mnoha domácnostech plní funkci jakési rodinné nástěnky, a tak se na ní průběžně objevují nejrůznější důležité informace – od školních rozvrhů, upomínek a seznamů na nákup až po nové tvůrčí výtvory vašich ratolestí či fotky ze společné dovolené. Jelikož se do ní dříve nebo později podívá každý z nás, představuje lepší upomínkový alarm nežli poznámka v diáři či uzel na kapesníku. Jak ale magnetu přidat i informační či upomínkovou hodnotu a zároveň vkusně odekorovat vaši kuchyni?

4. 9. 2017 2 min. čtení Redakce
Magnetky na lednici z vlastních fotek

Odpověď vám přinese návod, díky kterému snadno, rychle, levně a efektivně odekorujete magnetky na lednici tak, že je bude obdivovat jakákoli návštěva. Stačí se jen probrat starými fotoalby či vytisknout na kus tvrdšího papíru digitální fotografie z vašeho laptopu. Ať už zvolíte záznamy z dovolených, školní fotografie vašich potomků, domácí mazlíčky či pouze abstraktní ornamenty, vždy vytvoříte jedinečný originál.

Pokud nechcete použít fotografie, dejte své ratolesti čtvrtku a pastelky a za několik minut tento obrázek můžete použít stejnou cestou. Dále zde můžete například využít konkrétní data jednotlivých dnů a posléze magnety používat jako interaktivní kalendář – kreativitě se meze nekladou.

Co promyslet před výrobou

Před nákupem materiálu si budete muset předem rozmyslet, jakou velikost by výsledná magnetka měla mít, stejně jako typ obrázku, který v sobě ponese. Na výrobu budete potřebovat epoxidové čočky, které jsou k dostání v papírnictvích či pomůckách pro kutily.

Pokud chcete vytvořit magnetky s fotkami, použijete čočky o velikosti 4 mm. Čočka pak není příliš velká a zároveň i z větší vzdálenosti rozeznáte, co se pod ní skrývá. Pokud budete vytvářet magnety s dekorem či abstraktními obrazci, velikost může být klidně menší. Magnetky koupíte v jakémkoli papírnictví.

Potřebujeme

silikonová nahřívací dekorativní pistole
fotografie, obrázky či jiný dekorační materiál
epoxidové čočky vhodné velikosti
magnety
lepidlo (pokud čočky nejsou samolepicí)
nůžky

Postup

Nejprve se podíváme, zda jsme koupili čočky se samolepicí vrstvou, či nikoli. Pokud tomu tak není, fotografii nejprve rovnoměrně natřeme tuhým či tekutým lepidlem, a poté na ni čočku přimáčkneme. V případě samolepicí čočky krok s lepidlem vynecháme.

Když čočka pevně drží na povrchu papíru, okolní fotografii důkladně a pečlivě ostříháme tak, aby přes okraje čočky nic nepřesahovalo. Na magnet naneseme tenkou vrstvu silikonu a přimáčkneme ho na spodní stranu fotografie. Přidržíme tak dlouho, dokud silikon zcela nezatuhne.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články