Taky už se těšíte na léto jako já? Na čerstvé ovoce sbírané přímo ze zahrady? Na horké večery s přáteli u dobrého jídla a pití nebo na prosluněné zahradní party? Až přijde tenhle čas hojnosti, tak šup šup na trh nebo k babičce na záhony a udělejte si radost touhle roztomilou blbinou. Mě samotnou celkem pobavila a navíc u ní člověk má pocit, že se při zdobení kreativně vyžije. :)
Nejtěžší na celém postupu je naporcovat meloun. Chce to ostrý nůž, velkou ostražitost při krájení a hlavně nebýt puntičkářsky umanutý na přesném tvaru pomyslné pizzy.
Pak už se do ní můžete pustit.
Suroviny na ovocnou pizzu:
1 červený meloun bez pecek
1 banán
1 kiwi
hrst jahod, malin a borůvek
(jinak použijte sezonní ovoce či libovolné jiné)
mátové lístky na ozdobu
Suroviny na pizzu meloun-rukola:
1 plát červeného melounu bez pecek
hrst rukoly nebo rokety
150 g sýru feta
hrst jahod
Suroviny na pizzu havajský meloun:
1 plát červeného melounu bez pecek
1/4 čerstvého ananasu
150 g kvalitní šunky
bazalkové lístky
půlka ryngle na ozdobu
Postup:
Z melounu opatrně odkrojíme co nejpravidelnější plát, široký asi 1,5 až 2 centimetry. Prostě melounové kolo. To poslouží jako „pizza těsto“, které ozdobíme podle své fantazie ovocem, lístky bylinek nebo šunkou a sýrem. Pak vychladíme v lednici a krájíme na trojúhelníky jako pizzu.
PS: U nás nakonec vyhrála margherita. :)