Právě čtete

Krásného bříška docílíte jen správnou stravou a pohybem

21780  
Sdílet: 

Krásného bříška docílíte jen správnou stravou a pohybem

Je tady nový rok, člověk balancuje, co se mu za ten uplynulý povedlo a na čem potřebuje letos zapracovat. Možná si říkáte, že teď už se konečně dostanete do stavu, kdy budete se svým tělem spokojeni. A spousta žen v těchto úvahách často začíná u bříška. Dnes se tedy podíváme na to, čeho byste se měly držet, abyste si hezké bříško vypracovaly samy a nemusely pak koncem roku zoufale přemýšlet nad liposukcí.

12. 1. 2016 2 min. čtení Veronika Wisiorková
Krásného bříška docílíte jen správnou stravou a pohybem

Naprostý základ je strava

Ne nadarmo po internetu kolují fotky, které hlásají, že břicho se vytváří v kuchyni. Můžete totiž cvičit jako šílení, pokud ale nemáte v pořádku stravu, těžko dosáhnete požadovaných výsledků. Rýsovaní svalů na bříšku totiž způsobuje úbytek tělesného tuku a odtok zadržované vody.

V první řadě ze svých talířů vypusťte umělá sladidla a přebytek soli, což jsou hlavní příčiny zadržování vody v těle. Rovnou se také zaměřte na složení stravy. Klaďte důraz na dostatek bílkovin, které najdete v mase, bílcích, Šmakounech, mléčných výrobcích, rybách či tofu. Dbejte na jejich přítomnost v každém jídle dne. Zapomeňte na ztužené tuky a vybírejte zdroje těch kvalitních jako jsou ořechy, avokádo a různé druhy olejů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sacharidy vybírejte komplexní z ovesných vloček, celozrnných výrobků, rýže, brambor, batátů, pohanky či quioni. Důvod je jednoduchý, energie z nich se uvolňuje postupně a vy tak nebudete příliš brzy hladoví a lační po sladkostech.

Samozřejmostí je pak dostatek čerstvé zeleniny, pozor ale na ovoce, které v nadbytku není ku prospěchu, dopřejte si s klidným svědomím dva kousky denně. Důležitý je taky dostatečný příjem tekutin a to 35 ml/kg vaší tělesné hmotnosti.

Bez pohybu to nepůjde

Úbytek tělesného tuku je ke krásnému bříšku nezbytný. Stravou vyřešíte až 70 procent svého problému, abyste však byli úspěšní maximálně, je potřeba doplnit i pohyb. Jakákoliv aktivita, kterou budete provádět v aerobním pásmu (poznáte jej tak, že při dané aktivitě budete stále schopni mluvit) déle než 30 min vám bude skvělým pomocníkem.

Záměrně nezmiňuji konkrétní druh pohybu, vybrat si totiž můžete s klidným srdcem to, co je vám nejbližší a co vás nejvíce baví. Pokud vás to nebude bavit, nenajdete přirozeně chuť věnovat se tomu alespoň 3x týdně, což je pro váš cíl důležité. Můžete běhat, bruslit, jezdit na kole, využít stroje ve fitness centrech tomuto pohybu přímo určené, můžete plavat, chodit po horách, záleží opravdu jen na vás.

IMG_5344

Aby se vám bříško také začalo tvarovat do vysněných kostiček, je potřeba tuto partii zvlášť posilovat. Nenechte se nalákat na tisíce sklapovaček denně. Cíleným cvičením na partii tuto nezeštíhlíte. Tělu bohužel nelze nadiktovat, ze které části si má odebírat uložený tuk. Komplexním přístupem však z toho zadělaného těsta časem ty „buchty“ upečete.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články