Právě čtete

Originální tričko za pár minut

34460  
Sdílet: 

Originální tričko za pár minut

Letní festivalová sezona je v plném proudu a já jsem si pro vás dnes připravila návod na rychlé a jednoduché vylepšení obyčejného bavlněného trička tak, abyste s ním vytvořili zajímavý festivalový outfit. Nezabere vám to víc než 5 minut a návod je tak lehký, že se nebojte pustit do tvoření klidně i s dětmi.

7. 8. 2017 3 min. čtení Simona Švarcová
Originální tričko za pár minut

2584

Co budete potřebovat

bavlněné tričko
nůžky
metr nebo pravítko
křídu

2562

Modré tričko

Obyčejné modré tričko je sice klasika, kterou se nic nezkazí, ale na hudebním festivalu byste s ním asi nikoho moc nezaujali. Za pomoci nůžek si z něj ale můžete během pár chvil vytvořit originální top bez rukávů, s průstřihy, které mu dodají na zajímavosti.

modre_tricko

Postup

Za pomoci metru (pravítka) a křídy si na přední stranu trička nakreslete vodorovnou přímku, která by měla vést ve vrchní části hrudníku. Pozor na vzdálenost přímky od ramen, určitě nechcete, aby vám z průstřihu vykouklo něco, co by mělo zůstat schované, a tak raději v tomto případě dvakrát měř a jednou stříhej.

Nůžkami vytvořte průstřihy a dejte si pozor, ať neprostřihnete švy. Vzniklé proužky látky rukama několikrát natáhněte, ať se bavlna trochu vytáhne a proužky se ztenčí.

Odstřihněte rukávy a tričko vyperte, aby zmizela stopa křídy.

2550

Žluté tričko

Trička se zavazováním v pase se zase začala nosit a jedno takové si vytvoříte ani ne za 3 minuty.

zlute_triko_verze2

Postup

Oblékněte si tričko a na jedné straně si udělejte křídou nebo špendlíkem značku v úrovni pasu. Tričko si svlékněte, přeložte ho napůl, značku přeneste i na druhou stranu trička a zároveň si na spodním lemu označte střed trička.

Zadní stranu trička zkraťte nůžkami ve výšce označeného pasu. Přední stranu ustřihněte od značky pasu ke středu trička. To znamená, že vám vznikne cíp, který poté rozstřihněte v polovině opět do výšky pasu. Pak už si jen tričko vezměte na sebe, udělejte si z cípů uzel a máte hotovo.

2567

Černé tričko

Pokud máte elastické tričko na tělo a přemýšlíte, jak byste ho mohly vylepšit, ale chcete nechat přední část netknutou, připravte si nůžky, křídu a pravítko a já vám ukážu, jak vylepšit jeho zadní část.

cerne_tricko

Postup

Na zadní straně trička si pravítkem udělejte tři přímky vedoucí od zadního výstřihu ke spodnímu lemu. Nejprve udělejte přímku uprostřed, poté si od ní odměřte na každou stranu 1, 5 cm a udělejte z obou stran čáru až ke spodnímu okraji. Za pomoci pravítka si udělejte na tričku čáry, které budou značit průstřihy. Jak daleko budou průstřihy od sebe, záleží jen na vás.

Pak už stačí na zadní části vytvořit průstřihy a vynechat přitom 3 cm pruh, který jsme si vyznačili v bodě č. 1. Dejte si pozor, ať si neprostřihnete přední část trička. Vzniklé proužky opět trochu vytahejte do stran.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články