Právě čtete

Buďte sexy i doma

2995  
Sdílet: 

Buďte sexy i doma

Matky na rodičovské dovolené tráví hodně času doma. Z toho velkého množství času však zbývá jen malá část (mnohdy žádná) na péči o svůj zevnějšek. Proto se říká, že matky chodí doma ve vytahaných teplácích se skvrnami od všech možných dětských jídel a s neumytými vlasy. No řekněme si otevřeně – občas to chce kus sebezapření, abychom „nezmaminovatěly“.

10. 11. 2015 3 min. čtení Sexy Mamas
Buďte sexy i doma

Ale dobrá zpráva – jde to! Jen je třeba si mezi všemi těmi mateřskými povinnostmi cíleně vyčleňovat čas jen pro sebe – ať už po večerech, kdy může hlídat partner, nebo prostě když děti třeba po obědě spí. „Časem pro sebe“ se rozumí i hodit nohy nahoru (hlavně nedělat žádnou domácí činnost) nebo si dát šlofíka, tzv. beauty sleep. Zkrátka každá věc, která nás v tu chvíli udělá šťastnější, se počítá!

sm_tchibo-10

Pohodlnost a hezký outfit si neodporují

Každopádně u všech mateřských či mimomateřských domácích činností nemusíme nutně vypadat rezignovaně. Jasně, že doma asi nebudeme chodit na jehlách v minisukni a s večerním líčením. Základem je cítit se pohodlně a oblečení na doma musí být i praktické. Tepláky však nemusí mít vytahaná kolena, mohou mít trendy barvy a šik střih a můžeme v nich jednoduše vypadat dobře. Nejsou zkrátka tepláky jako tepláky. Další dobrou volbou jsou legíny a k nim nějaký delší top. Teď v zimě ideálně delší propínací svetr, pod který si vezmete třeba obyčejné tílko nebo svoje oblíbené tričko.

V obchodech je v dnešní době k dostání i nepřeberné množství slušivých a hřejivých ponožek a různá stylová domácí obuv. Na podzim a v zimě jsou v kurzu také různé deky a přehozy, pod kterými sledujeme televizi nebo si za dlouhých zimních večerů čteme. I takový doplněk se postará o příjemnou domácí atmosféru. To samé ložní prádlo. Neznám lepší pocit, než se v posteli zachumlat do hezky barevného hřejivého flanelu. S tím souvisí i oblečení na spaní – noční košile a pyžama. V zimě asi chladivý satén není úplně nejvhodnější, ale slušivých a sexy bavlněných nočních košil a pyžam najdete v obchodech opravdu hodně.

sm_tchibo-11

Hlavně nebuďte jak šmudly

Zásadní věc – pokud vás vaše ratolest během dne zašpiní jídlem nebo čímkoli jiným, zkuste se stihnout převléct do něčeho čistého dřív, než přijde váš protějšek z práce domů. Chápu, že motivace líbit se i doma po deseti letech společného soužití není asi na vrcholu, ale věřte, že muži vnímají (když ne vědomě, tak podvědomě určitě), jestli vypadáme jako šmudly nebo ne. Je zkrátka dobré myslet na to, že i doma je pro koho se udržovat. Většinou se totiž „šlechtíme“, jen když jdeme někam do společnosti nebo na kafe s kamarádkami, a vypadat dobře doma pro nás není tak důležité.

Ovšem je to právě doma, kde trávíme nejvíc času a kde se potkáváme se svým mužem – proto by byla škoda zapomínat, že domácí outfit hraje důležitou úlohu v našem šatníku. Tak tedy: nerezignujme na svoje ženství ani doma a buďme sexymamas pro sebe i pro své nejbližší!

sm_tchibo-6

sm_tchibo-7

sm_tchibo-8

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články