Právě čtete

Knírek přenechejte mužům! Vyzkoušela jsem, jak se ho zbavit.

14124  
Sdílet: 

Knírek přenechejte mužům! Vyzkoušela jsem, jak se ho zbavit.

Pro některé z nás je to sice tabu, ale jemným a nepatrným knírkem se bohužel pyšníme každá. Ať už má podobu chmýří podobného povrchu broskve, výraznějších chloupků nebo pigmentových skvrnek. Opakovaná otázka mojí kosmetičky „budeme dnes depilovat?“ mě proto už ani nerozčiluje. V dnešním článku vám poradím, jak s knírkem naložit a čemu se určitě vyhnout.

12. 9. 2023 3 min. čtení Juliána Šoleová
Knírek přenechejte mužům! Vyzkoušela jsem, jak se ho zbavit.

Dermaplaning a žiletky

Žiletku má na vaně asi většina z nás, osobně na ni nedám dopustit. Na obličej bych ji nicméně nepoužila.

Důvod to má jednoduchý – pod nosem není dost manévrovacího prostoru, navíc může holení žiletkou vést k zarůstání chloupků. Pokud stejně jako já nekamarádíte s pinzetou a postupným vytrháváním,  možná vás zaujme aktuální americký trend s názvem dermaplaning.

dermaplaning

Já ho považuji spíš za takový návrat ke kořenům – jedná se totiž o holení celého obličeje jedinou břitvou. Jednoduše se tak zbavíte jemných broskvových chloupků z celé pleti, a to s bonusem v podobě peelingu, protože ostrý břit s sebou vezme i nejjemnější vrstvu suché a odumřelé pokožky. Dermaplaning bych doporučila ženám, které řeší chloupky na větší části obličeje a chodí pravidelně na kosmetická ošetření. Efekt však je stejně jako u běžného holení poměrně krátkodobý.

Odbarvení

Odbarvování, při němž chloupky zůstanou na svém místě, je poměrně neobvyklá metoda.

Doporučila bych ji v případě, že máte skutečně nízký práh bolesti nebo hodně citlivou kůži, která snadno zčervená po mechanickém odstraňování. Pozor bych si dala na sílu peroxidu – vždy vybírejte jemný, vhodný na kosmetické ošetření, případně nechte úkon na své kosmetičce. Pokud se rozhodnete jít do toho sama, dejte ještě pozor na výsledný odstín, ať nejdou chloupky třeba do zrz (pokud nejste zrzka) nebo do zářivě zlaté.

Knírek a make-up


Pokud bojujete s pigmentovými skvrnami (obzvlášť pod nosem), můžete efekt knírku řešit i bez ohledu na nějaké chloupky. Pigmentové skvrny v této oblasti jsou obvykle tmavší a v teplém odstínu do oranžova, takže doporučuji zelený korektor. Ten jednoduše aplikujte na problémová místa a překryjte make-upem. Pokud byste make-up aplikovaly bez korektoru, zůstanou místa pigmentových skvrnek našedlá, vrstva make-upu k jejich překrytí by musela být tedy mimořádně silná, a tudíž by byla i snadno viditelná.

jak make-upem zakrýt knírek

Vosky a epilátory

Základní rozdíly mezi voskem a epilátorem spočívají v délce trvání procedury, pohodlnosti použití, ale především v tom, zda se vám na pleti následně objeví pupínky a jestli budou zarůstat chloupky.

Osobně mám vyzkoušeno, že voskem je to rychlejší, ale chloupky po těle mi více zarůstají. Epilátor je pro některé z nás mučícím nástrojem, jiné ženy na něj však nedají dopustit. Já sama epilátor miluji a chloupky mi po něm nezarůstají. Je to ale zcela individuální záležitost – často ji konzultujeme s kamarádkami a zkušenosti máme každá jiné. Všechny se nicméně shodneme na tom, že v případě knírku chloupky zarůstají naprosto minimálně, což je velká výhra. Jedinou nevýhodou epilátoru může být jeho velikost, zde vítězí na celé čáře vosk. Zásadní je vyzkoušet, co vyhovuje přímo vám. Nebojte se, a pokud budete mít pochybnosti, požádejte o pomoc svou kosmetičku – stačí pár vteřin a výsledek je dokonalý.

stržení knírku pomocí voskových pásků

IPL

IPL neboli „intenzivní pulzní světlo“ je zaslíbená bezbolestná metoda trvalého odstranění chloupků, používaná dřív hlavně v salonech, ale v dnešní době už běžně dostupná i pro domácí použití.

Nalijme si čistého vína – není to úplně bezbolestné, ošetřovaná místa je potřeba nejdřív oholit a ozařování se musí obvykle opakovat vícekrát po sobě. I proto doporučuji spíš domácí přístroj než návštěvu salonu. Výsledek je totiž absolutně skvělý. Chloupek časem zeslábne, dostává dávky ničivého impulzu až do kořínku a po nějaké době je zcela zničen. IPL navíc zamezuje dalšímu růstu chloupků, což je přesně to, co jako ženy chceme. Jen do něj musíte zainvestovat.

technologie IPL na chloupky v obličeji

Doporučení na závěr: Vyzkoušejte epilátor nebo vosk, a když budete spokojená a vaše sebevědomí bez knírku znatelně stoupne, investujte do domácího IPL!

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Recept na dobrou náladu? Výlet do Tchibo

Zpestřete si podzim návštěvou kamenné prodejny Tchibo a udělejte si radost čímkoli, co vám přijde k chuti. Šálkem dobré kávy i praktickými pomocníky do vaší domácnosti.

Najít nejbližší Tchibo
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články