Právě čtete

Klasické černé šaty 4× jinak: Outfity na svátky a další speciální příležitosti

10226  
Sdílet: 

Klasické černé šaty 4× jinak: Outfity na svátky a další speciální příležitosti

Máte ve skříni klasické černé šaty? Pak máte vyhráno. Skrývají v sobě totiž kouzlo snad nekonečného kombinování. Za pomoci doplňků, líčení a účesů vykouzlíte spoustu looků pro nejrůznější příležitosti. Nemusíte tedy utrácet za nové sváteční oblečení, pravděpodobně už teď všechno máte doma.

22. 12. 2021 3 min. čtení Evženie Habron
Klasické černé šaty 4× jinak: Outfity na svátky a další speciální příležitosti

Černé klasické šaty jsou opravdu ideální kousek, který by podle mě neměl chybět v žádném dámském šatníku. A myslím, že nebudu na omylu, když si dovolím říct, že většina z nás alespoň jedny takové základní má. Dají se kombinovat do mnoha stylů. Stačí třeba jen změna vršku z bundy na sako, pozměnit doplňky, upravit styl líčení nebo účesu a máte hned několik různých looků.

Ať už máte doma černé šaty pouzdrové, midi délku, nebo mini, se širokou sukní, s rukávy, nebo bez, klidně po nich sáhněte pro různé příležitosti. Pro představu, jak se dá z jedněch a těch samých šatů vykouzlit hned několik outfitů, jsem připravila právě tento článek.

Na každodenní příležitost

Na sváteční rodinné návštěvy, do práce, na večeři s přáteli nebo třeba do divadla.

Když si chci vzít černé šaty na trošku běžnější den, držím se jemnějších barev doplňků, které outfit trošku zjemní. Na sváteční návštěvy nebo do práce volím i jemnější styl líčení, ale když se chystám třeba do divadla, klidně sáhnu po výrazné rtěnce, která dodá slavnostnější šmrnc. Jinak si s tím člověk nemusí moc lámat hlavu.

I v teplých měsících je vhodné obléct alespoň jemné černé silonky, ale v zimě je nejlepší sáhnout po teplých punčochách, aby člověk byl stále elegantní, ale zároveň nezmrzl. Pak už jen stačí přehodit kabát, obout vysoké kozačky a přes rameno hodit kabelku v podobné barevné škále, jako je kabát. Můžete vyrazit!

kabelka k šatům

Na vánoční večírek

I když letos situace vánočním večírkům příliš nepřeje, možná přesto máte nějaké menší posezení s kolegy z práce v plánu. Co na sebe? No, klidně zase klasické černé!

Na pracovní večírek se skvěle hodí vzít si černé šaty se sakem. V takové kombinaci se cítím sexy, ale zárověň profesionálně.
Pokud máte delší sako, můžete šaty nařasit do délky saka a budete mít super komplet.

jak nařasit šaty

Na Štědrý večer

Na Vánoce všechny chceme vypadat tak trochu více výjimečně než obvykle. Pro mě je ale zásadní i to, abych se cítila pohodlně.

Na klasické černé šaty je úplně super obléct například krémový svetřík a zkombinovat to s teplými ponožkami ve stejné barvě.
Tím opravdu nic nezkazíte, a až budete rozbalovat vánoční dárky, bude vám příjemně, a přesto se budete cítit hezky i na pohled a nebude vám zima od nohou. Dejte ale pozor, aby zrovna vámi zvolený svetr nepouštěl chloupky. Možná vám v průběhu večera bude horko a při jeho svlečení by vás mohlo čekat na šatech nepříjemné překvapení. Pro jistotu odchlupovací váleček po ruce! :-)

ponožky k šatům

Na Silvestra

Se Silvestrem to letos možná bude letos podobné jako s vánočními večírky. Uvidíme, jestli nakonec nezůstaneme v pohodlnějším outfitu v domácím prostředí. Pokud by se ale přece jen poštěstilo a vyrazili bychom do společnosti, mám pro vás další tip na využití klasických černých.

Na večírek k oslavám příchodu nového roku můžete vyrazit klasicky v černých šatech s punčocháči, nesáhnete vedle. Nejlépe se k takové příležitosti hodí boty do špičky. Vždy myslete na to, že když máte na sobě i punčocháče nebo silonky, nikdy byste neměly obouvat boty jako sandálky nebo s otevřenou špičkou. I na Silvestra se ale můžete odvázat a ukázat nožky s páskovými podpatky.

Další možností je šaty vrstvit, aby vám nebyla taková zima. Na pouzdrové černé šaty klidně můžete vzít sukni s rozparkem anebo ve střihu A. Zahřeje vás to a přitom budete in.

Ať už letos budete v kruhu rodinném, nebo se vydáte podle možností do společnosti, užijte si krásné svátky!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články