Právě čtete

Zvonáče jsou zpět! Dají se nosit tak, aby nás nechytla módní policie?

9885  
Sdílet: 

Zvonáče jsou zpět! Dají se nosit tak, aby nás nechytla módní policie?

Nastavované, široké, ochozené a většinou z nesmrtelného denimu. Kdo by je neznal. Zvonáče. Jeden z trendů, které se pomalu, ale jistě vrací na své výsluní i v letošním roce.

14. 5. 2021 4 min. čtení Love Fashion Janina
Zvonáče jsou zpět! Dají se nosit tak, aby nás nechytla módní policie?

Jedny z historicky asi neznámějších a nejtypičtějších kalhot pro dámy i pány se pomalu, ale jistě hlásí o své místo v trendech na rok 2021. Svůj velký návrat na výsluní zažily už v druhé půlce 90. let a s příchodem nového milénia. Možná se vám vybaví Paris Hilton v krátkých vlasech a její proklatě nízké flare jeans. Ale nenosila je jen ona. Dvacet let zpátky byly hitem bokovky s širokými nohavicemi třeba i u Christiny Aguilery nebo tehdejší členky skupiny Destiny’s Child a hlavní zpěvačky, dnešní hvězdy Beyoncé.

No a my jsme si pohledem na nový Tchibo katalog, ve kterém nechybí várka kalhot v culotte střihu, a se vzpomínkou na rok 2000 položily v redakci jednu zásadní otázku: Jak se dají nosit zvonáče 20 let poté? Jakou urazily cestu, abychom je nutně neměly jen jako součást ultra vypracovaných břišních svalů? Pár kousků jsme dohromady daly!

Kalhotový slovník

Flare jeans – z angličtiny zvonové džíny, ale v dnešní době častokrát označují i široké nohavice od stehen

Wide leg – kalhoty s širokými nohavicemi od stehen a většinou s ultra vysokým pasem

Bootcut – typ zvonáčů, které se rozšiřují opravdu velmi střídmě

Straight – kalhoty rovného střihu

Culottes – kalhoty s širokými nohavicemi ve zkrácené délce do půlky lýtek

Capri – kalhoty se slim nohavicemi v délce pod kolena nebo do půlky lýtek

Na hipíka

Tohle je ta nejklasičtější varianta. Co jiného se dá na první dobrou od zvonáčů čekat. :-)

S použitím triku, který dělali naši rodiče k rozšíření nohavice, máme tyto opravdu vintage zvony a k nim střihem i vzorem na dané téma padnoucí halenku z nového katalogu. Volnou látku jsem do vysokého pasu z části zastrčila, aby alespoň trochu zůstala zachovaná silueta. Ale hipíci byli lidé uvolnění a tak vzadu je halenka záměrně nezastrčená.

Pas jsem zdůraznila hnědým páskem a outfit doplnila tematickou kabelkou ze starší kolekce. Třásně byly pro tu dobu typické, stejně jako tuniky, velké brýle a boty na platformě. Já celý look přizpůsobila o něco více k roku 2021.

Jak se vám líbí kombinace modré a hnědé? Podle mě je to opomíjená varianta, která ale má své barevné kouzlo.

Casual na léto v přírodních tónech

V tomhle outfitu se úplně vidím při jarní nebo letní procházce na farmářské trhy. Vlhkost brzkého rána, sluneční paprsky a vůně čerstvého pečiva a květin.

U tohoto outfitu byly použity tak trochu jiné zvonáče. V roce 2021 jsou totiž i od stehen široké kalhoty brány jako „flares“ (z angličtiny výraz pro zvonáče) a mají úplně stejně zelenou, i kdyby se rozšiřovaly jen od kolen.

Zvolila jsem kombinaci v přírodních tónech, zase doplněných hnědou. Už nějakou dobu u kalhot udává prim vysoký pas, ale ačkoliv to přes volnější tričko není vidět, tyto kalhoty mají pas ve zkrácené délce. Tričko je s kalhotami stejného odstínu, bez vzoru, zkrátka basic.

Světlý a vzdušný outfit vždycky uvítám, když se příjemné ranní sluníčko vyhoupne výš a začne hřát v plné síle.

Umíte si představit, že letos zase obléknete zvonáče?

Hlasovat

All black klasika

Ať si říká kdo chce co chce, černá je prostě klasika. Vůbec mi nevadí zahalit se do ní od hlavy až k patě.

Kalhoty s lehce zvonovým rozšířením u kolene, černá pohodlná košile a kožený křivák. Doplněné kloboukem, slunečními brýlemi a nízkými kozačkami se špičkou.

Aneb pokud máte všech možných i nemožných kombinací plné zuby, tohle je sázka na jistotu a trefa do černého. Doslova! :-)

S nádechem business

Široké nohavice v klasicky modrém denimu s vysokým pasem a k nim košile v bílomodré kombinaci s asymetrickým vzorem. Vypasované temně modré sako a kabelka ve stejném odstínu.

Tyto všeobecně široké nohavice u kalhot ještě určitě letos uvidíme. Věřím tomu, že stejně tak to bude i na podzim letošního roku. Dle přehlídek v rámci týdnů módy se inspirace  širokými nohavicemi objevila u značek, jako je Valentino, Max Mara, Brunello Cucinelli a nemálo dalších. Takže na podzim na nás ještě tento trend udeří včetně další inspirace, a to jsou saka a obleky. Máme se na co těšit.

S nízkým sedem v barvách roku 2021

Víte, že každý rok (už několik desetiletí) udává firma Pantone barvy pro ten a onen rok? A dokonce se tím řídí nemálo firem z grafických, textilních i jiných oborů.

Pro letošní rok jsou barvy dvě, a to žlutá a šedá. A protože tady dnes máme článek o zvonáčích, našla jsem tyto z dob, kdy jsem byla studentka gymnázia. Moje zvonáče z přelomu milénia, na které jsem si tehdy dlouho šetřila, se zase vrací do mojí skříně. Nízký sed je závan svěžího větru a alternativa k vysokým pasům, které se teď nosí. Nicméně, chce to delší tričko.

Všechna trika ke kalhotám s vysokým pasem totiž u bokovek působí jako crop top a záměr nositelky ukazovat pupík jako v pubertě. :-)

Tak jen pamatujte, pokud najdete ve skříni kalhoty po mamce nebo z dob svých studií jako já, chce to delší svršek. Je to skvělý důkaz, že trendy se opakují, jen se trošku „učešou“ vůči aktuální době. :-)

Zvonáče nesluší každému!

Zvonáče a široké nohavice jsou podle mě všeobecně super trend a spousta žen za něj bude ráda jako za alternativu ke slimkám. Na druhou stranu je pravda, že nesluší každému. Nicméně pokud vyberete správný typ ke svojí postavě, včetně bot i svršku, umí prodloužit nohy a opticky i postavu. Je to s nimi nelehké, ale výsledky umí být při správném stylingu k postavě opravdu skvělé.

Novinka od Tchibo: Kofeinová voda Coffizz

Novinka od Tchibo: Kofeinová voda Coffizz

Ochutnejte pramenitou vodu se sílou kofeinu odpovídající dvojitému espressu. Ve dvou příchutích na prodejnách Tchibo, v široké síti supermarketů i na benzinových stanicích.

Najít nejbližší prodejnu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články