Právě čtete

Body není přežitek! Už nějaký ten pátek je zase v módě a dá se skvěle kombinovat

4331  
Sdílet: 

Body není přežitek! Už nějaký ten pátek je zase v módě a dá se skvěle kombinovat

Naučte se nosit body nejen jako spodní prádlo, ale jako plnohodnotnou součást vašeho outfitu. Není to nic těžkého a má to hned několik výhod.

30. 12. 2020 4 min. čtení Love Fashion Janina
Body není přežitek! Už nějaký ten pátek je zase v módě a dá se skvěle kombinovat

Když se řekne body, vybavím si primárně svoje dětství a babičku, která mi vždy říkala, že nejdůležitější je teplo na ledviny. Pamatuji si, že jsem body nikdy neměla v lásce. Dnes je mi ale skoro čtyřicet a k nošení bodýček se s radostí vracím. A to nejen v chladných měsících v roce ‒ dobře zvolené body se dá nosit po celý rok.

Ať už ke kalhotám, sukni, na elegantní nebo volnočasový způsob. Uznejte, že zastrkávání trička nebo košile do kalhot je něco, co po ránu i během dne zdržuje každou z nás. Pojďme se podívat na několik variant, jak body zařadit do běžného šatníku pro nejrůznější příležitosti!

Nebojte se obléct body, i když nemáte velikost S


Často od kamarádek slýchám, že si body se svou postavou nemohou dovolit. A většinou dojdeme k tomu, že se celou dobu pletly! Větší boky nebo bříško, které není úplně pevné, se dobře schovají, když si obléknete spodek s vysokým pasem. A je to podle mě vážně sexy! Klidně si pro začátek vyberte body v tmavé barvě, která je lichotivá k nám všem a může vaší psychice pomoci udělat onen první krok. A třeba už příště sáhnete i po nějaké veselejší barvě.

Body v elegantní verzi s kostýmkem a podpatky

Ideální kalhotový kostýmek je ten, který vám léta vydrží. Chce to tedy vybírat dobrý a nadčasový střih.

Většina nohavic je úzká, aby šly jak na vysoké, tak i nízké boty. A přesně v tomto momentu narážíme na fakt obepnutých kalhot v oblasti hýždí a celodenního boje se správně upravenou (rozumějte primárně zastrčenou) košilí v kalhotách. Jednoduše dělá nepořádek a celý den se jen upravujete.

Body je v tomto případě velmi praktickou volbou. Nikde nevyleze, není pomačkané, pod kalhotami neudělá neplechu. Tohle je jasná win-win situace.

Body místo trička k džínům

Jako máma dvou dětí mám ráda kalhoty s vysokým pasem a džíny nosím prakticky neustále.

Stejně jako s košilí u kostýmu, i u džínů řeším, že mi zastrčené triko při pohybu během dne nechtěně a několikrát vyleze. Je to pro mě tedy taková klasika na každý den ‒ džíny v kombinaci s klasickým body, které skvěle nahradí tričko. Při výběru body pod džíny a další kalhoty si dávám pozor na to, aby mi dobře sedělo přes zadek. Pokud je totiž body menší, může se nehezky zařezávat a potom to pod kalhoty nevypadá moc esteticky.

Body ležérně i elegantně se sukní a džínovou bundou

Nebojte se přívlastku, které si pod slovem body představíte. Vypadá parádně i se sukní v elegantnějším provedení!

Už jste viděly elegantní variantu v kalhotovém kostýmku, ale nemálo parády udělá i ležérně elegantní způsob body v kombinaci se sukní . V této variantě znovu odpadá ono zastrkávání a vylézání svršku. Pokud sáhnete po barevné variantě, vůbec to nevadí. Naopak. Barvičky dodají celému outfitu šmrnc. Oproti kalhotám je výhoda, že i kdyby vám body bylo v oblasti hýždí těsnější, pod volnou sukní si toho vůbec nikdo nevšimne.

Body v outfitu na večírek

Ačkoliv současná doba společenským událostem příliš nenahrává, mít tuto variantu v paměti se vám určitě někdy bude hodit. Nemusíte rovnou vyrážet na velké oslavy, klidně se takto vyfikněte třeba na večer ve dvou.

Bojíte se krajky? Nemusíte! Správně zvolené body (které je primárně myšleno jako spodní prádlo), můžete obléknout i jako svrchní kousek. Samozřejmě mějte na paměti, že méně je více a nechceme být v rubrikách módní policie, ale s citem je i tato možnost reálná. Co se doplňků týče, nebojte se výraznějších šperků. Udělají parádu a strhnou na sebe hodně pozornosti tak, že i při nezapnutém saku bude málo zvědavců koukat jen do výstřihu. :-)

Body k sukni a teniskám

Léto je sice zatím v nedohlednu, ale ve výčtu toho, jak se dá body nosit, rozhodně nesmí chybět ani tato varianta. Buďte připravené, až venku zase zavládne krásné počasí. :-)

Volnočasová letní varianta, u které se nemusíte bát ani letního vánku. O to více, jste-li maminka a trápí vás oblast spodního bříška. Stačí sukni správně vypasovat a můžete zahodit obavy z toho, že přilehlý vršek odhalí něco, co byste si chtěla raději nechat pro sebe. Sukně s vysokým pasem v kombinaci s bodýčkem si můžete klidně vzít i na dětské hřiště. Pokud máte body a sukýnku v základních barvách, stačí sáhnout po nějakém doplňku ve výraznější barvě a hned budete zářit.

Body v létě ke kraťasům

U letních tipů ještě chvilku zůstaneme, protože zapomenout na kombinování s kraťasy by byl doslova hřích.

Kraťasy s bodýčkem jsou podle mě naprostá klasika. Jednoduchá varianta džínových kraťasů s vysokým pasem a bodýčkem řeší můj problém s tím, co si rychle a prakticky obléknout na sebe na procházku po městě. V letních dnech pak stačí doplnit o klobouček a slaměnou kabelu a máte to. Ležérní a univerzální letní outfit je na světě.

Tak co? Přesvědčila jsem vás, že body jsou v šuplíčku neoblíbených módních kousků zařazena neprávem? Věřím, že vás jejich vysoká variabilita, praktičnost a v neposlední řadě také nepřeberné množství možností kombinací bude opravdu bavit.

Nemusíte je nutně nosit každý den, ale jakmile si připomenete, že nezastrkáváte triko nebo košili neustále do kalhot, určitě je vezmete na milost a oblíbíte si je jako já. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články