Právě čtete

Jak na pláži dodržet módní etiketu?

8327  
Sdílet: 

Jak na pláži dodržet módní etiketu?

Každoročně se děti i dospělí těší na letní měsíce, kdy si budou konečně moci dopřát nějaký ten týden volna, přečíst si knížku a strávit čas se svými přáteli a rodinou. My se také těšíme na ty nové plavky a rozevláté šaty, meloun a vlasy smáčené slanou vodou. I v tento téměř sváteční čas je ale potřeba mít na paměti pár věcí. Slovo dovolená se neodvozuje od toho, že by bylo všechno dovoleno.

26. 7. 2017 3 min. čtení A Cup Of Style
Jak na pláži dodržet módní etiketu?

Měl by to být čas odpočinku, poklidu a vzájemného respektu. K ostatním lidem například na pláži nebo ke kultuře navštíveného místa a i k pravidlům, která tam mohou platit. Týká se to nejen chování, ale i oblékání mimo pláž, moře a bazén. Jak si tedy užít letní outfity, ale zároveň neporušovat – často nepsaná – pravidla správného oblékání?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozor na kulturní zvyklosti

Pláže a hotely bývají velmi uvolněnými mezinárodními prostory. Přesto, pokud jedete do nějaké exotičtější země, nezapomeňte předem zjistit, zda na místě nejsou odlišné kulturní nebo náboženské návyky. Bylo by případně vhodné uzpůsobit tomu zvolený šatník.

Nezapomeňte na svetřík

I kdyby na místě jiné zvyky nebyly, je vždycky vhodné přibalit do kufru kromě tílekmini suknísvetřík či jiný „přehoz“ s trochu delším rukávem. Bude se vám hodit, nejen když se budete chtít už ukrýt před silnými slunečními paprsky, ale i ve chvíli, kdy se půjdete projít do místního kostelíka nebo jen tak do města. Na fotkách můžete vidět moje nejoblíbenější – černé, ale průhledné a rozevláté kimono. Tento kousek nejenže oživí outfit, ale také pomůže v popsaných situacích.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oblíbené maxi šaty

Dalším univerzálním letním kouskem, který se vám v cestovní tašce neztratí, jsou bavlněné maxi šaty. Je pohodlné v nich cestovat jak letadlem, autobusem, tak autem. Ochrání vás před sluncem i větrem, a ještě jsou elegantní volbou na večeři v místní restauraci či baru. Do takových podniků totiž není vhodné chodit v příliš odhalujícím oblečení, nebo dokonce pouze v plavkách.

Náhradní spodní prádlo

Pokud si pro návštěvu baru oblečení přes plavky jen tak přehodíte, hrozí, že se vám na šatech objeví nepěkné mokré skvrny. V mokrých plavkách a oblečení není slušné sedávat na židlích a pohovkách, zvlášť pokud jsou čalouněné a hrozí, že se poničí. Navíc to nemusí být ani vhodné pro vaše zdraví a pohodlí. Jednoduché řešení? Zabalte si do plážové tašky i spodní prádlo, odskočte si na toaletu a tam se z plavek převlékněte. Ušetříte si mokré a slané oblečení, faux pas v podobě skvrn, zimu i zdraví.

Plážový šátek

Přímo k vodě se vám také může hodit lehký plážový šátek. Můžete ho obvázat kolem pasu, zavázat jako šaty nebo ho pouze přehodit přes ramena. Takový se hodí, když si na pláži vyrazíte pro pití nebo zmrzlinu, není už však tolik vhodný do restaurací.

Mám pro vás na závěr ještě jeden malý tip. Pokud je vám teď kvůli výše popsaným radám líto, že nebudete moct pořádně ukázat své nově získané opálení, oblékněte bílou nebo jiné světlé barvy. Opálení vám krásně vynikne, a to i přes to, že vám nebude koukat úplně celé tělo. A hlavně – užijte si léto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články