Právě čtete

Vyrazily jsme s dětmi na drakiádu

2371  
Sdílet: 

Vyrazily jsme s dětmi na drakiádu

Podzim a pouštění draků k sobě patří stejně neodmyslitelně jako zima a Vánoce. Naposledy jsem pouštěla draky jako malé dítě a skoro si to ani nepamatuji. Teď, když už jsou moje holky větší a obě jsou schopné v ruce draka udržet, rozhodla jsem se, že zkusíme zajít na jednu z mnoha drakiád, které se během září a října hojně konají po celé republice.

19. 10. 2015 2 min. čtení Sexy Mamas
Vyrazily jsme s dětmi na drakiádu

Podzim je nejen ve znamení drakiád, ale bohužel i chřipek. Dlouho jsme se snažily vybrat termín drakiády tak, abychom tam mohly být všechny tři SexyMamas a hlavně všechny naše děti, ale bohužel pořád někdo stonal. A tak jsem se nakonec na drakiádu vydala do svého rodného města Plzně jen se svými holčičkami. Nemám moc ráda masové akce, proto jsem menší drakiádu v jedné z klidných částí Plzně vcelku uvítala. Iva a Alice s mírně nachlazenými dětmi zkoušely pouštět draky alespoň za domem.

Draci Oliver

Draky jsme pořídili v běžném hračkářství asi za 50,- Kč. Cena lidová, byla jsem zvědavá, jestli budou vůbec schopni vzlétnout.

V sobotu v den drakiády bylo kolem deseti stupňů a foukal mírný vítr. Žádný dramatický uragán, ale jako příslib úspěšného letu naší drakové flotily naprosto dostačující. Odpoledne jsme se tedy pořádně oblékli a s celou rodinou vyrazili na Horničku, která dostála svému názvu, opravdu tam foukalo jak na větrné hůrce. Na nebi už létali draci jako diví a většina z nich byla o dost větší než ti naši chudáci za 50,- Kč.

Draci 3

Stoupli jsme si doprostřed pole a světe div se – draci nám hned vzlétli! Já jsem čekala, jak budu muset běhat po poli, aby drak nabral alespoň nějakou výšku, ale ono to šlo úplně samo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Každá z holčiček chtěla draka držet a zezačátku jimi byly dost fascinovány. Když ale přišly na to, že se vlastně jen stojí a mrzne, přestalo je to bavit a draky jsme si pouštěli my dospělí. Skvělý návrat do dětství.

Draci Evel, Kája, Lenka

Odměnou za výdrž byl horký čaj z přistavené maringotky a hlavně párek v rohlíku. To je totiž TOP odměna. Z drakiády uděláme určitě každoroční tradici! Je to příjemně strávený čas venku s rodinou nebo přáteli, jen je nutné se na to teple obléknout a mít k dispozici něco na zahřátí!

Draci Evel

Draci Kája 4

Draci Evel a Kája

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články