Právě čtete

Hit sezóny: Kávová zmrzlina

63753  
Sdílet: 

Hit sezóny: Kávová zmrzlina

Jedním z lahodných překvapení může být i zmrzlina, kterou si oblíbí především dospělí. Obsahuje totiž kávu a její výroba není vůbec složitá. Stačí mít doma mixér a vyrobit si o šálek voňavého nápoje navíc. A pak už vás čeká jen skvělé osvěžení s nečekanou, ale povědomou chutí.

11. 7. 2017 1 min. čtení Redakce
Hit sezóny: Kávová zmrzlina

Ať už ovocná nebo krémová, hladká nebo se sypáním, v poháru nebo jen tak samotná do kornoutku… správně připravené zmrzlině zkrátka nejde odolat! Pokud je připravena z kvalitních surovin, nemůžete udělat chybu. Uvidíte, že s láskou připravenou domácí zmrzlinou překvapíte nejen své okolí, ale i sami sebe.

Dobrou chuť!

Suroviny

3 vejce
120 g třtinového cukru
500 g mascarpone
pár kapek vanilkové esence
2 lžičky mleté kávy Tchibo
dvojité espresso

Postup

Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, vanilkovou esenci, kávu a vše mixujeme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6-8 hodinách je zmrzlina připravena k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící. Zmrzlinu můžete ozdobit jedlými květy.


 

jogurtove nanuky_DSC3280

Kávová zmrzlina se hodí spíš pro dospělé, dětem vyrobte radši barevnou a s ovocem! Chutnat jim bude šlehačkový nanuk s indiánskou borůvkou. Chcete udělat radost sobě, ale preferujete dietnější ledové osvěžení? Vyrobte si ledovou mísu s rakytníkem, z které chutná zmrzlina nejlépe.

LEDOVA MISKA_MG_2002

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články