Kombinací zeleniny, koření a octu je nepřeberně víc. Do octu se dá naložit téměř cokoliv a nakonec z něj vytáhnete křupavou zeleninu. Takovou dobrotu si můžete upravit přesně podle vlastní chuti, udělat ostřejší pro otrlejší členy rodiny, nebo naopak tak jemnou (tím, že zeleninu zalijete ještě teplým octem), že si jí budou moci vychutnat i děti. Výborně chutná jako příloha k masu, zákusek k pivu nebo skvěle doplní těstovinové saláty.
Dobrou chuť!
Suroviny
Nálev
1 díl octa
2 díly cukru
koření (černý a barevný pepř, hořčičné a fenyklové semínko)
Zelenina
ředkvičky
červená cibule
květák
chilli paprička
Postup
Cukr s octem a kořením povaříme, dokud se cukr nerozpustí.
Zeleninu nakrájíme a spolu s kořením ji vložíme do sklenice. K červené cibuli doporučujeme přidat kuličky černého pepře, k ředkvičkám pepř a fenyklové semínko a ke květáku barevný pepř a chilli papričku. Poté stačí už jen zalít nálevem a nechat den uležet v chladu.
Vykouzlete si chuť středomoří i u vás doma! Stačí si naložit pečená rajčata a místo octu použít olivový olej. Dáváte přednost zelenině v sušší formě? Upečte si vlastní zeleninové chipsy.