Vafle milují děti, ale jistě jimi neopovrhnou ani starší strávníci. Díky jejich dýňovému základu a malému množství cukru, si jich můžete dát víc než obyčejných vaflí bez zbytečných obav z kil. Pokud ovšem přece jen milujete sladké, ozdobte vafle spoustou ovoce a zalijte je sirupem.
Dobrou chuť!
Recept na dýňové vafle
Suroviny
- dýně Hokaido
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce celozrnné mouky
- hrnek mléka
- kypřící prášek
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1 čajová lžička třtinového cukru
Na ozdobení
- ovoce
- javorový sirup
Postup
Dýni rozkrojíme, vydlabeme z ní semínka a zbytek nakrájíme na kostičky. Ty v hrnci povaříme do měkka a pak rozmixujeme na pyré. Suroviny na těsto smícháme dohromady, pořádně rozmícháme a přidáme dýňové pyré. Zahustíme moukou.
Rozmíchanou směs dáme do vaflovače. Hotové vafle můžeme ozdobit ovocem a sirupem.
K vaflím mají blízko palačinky. Zkuste vyrobit bezlepkové, ke kterým vám stačí jen banán a vejce. Nebo se vydejte objevovat chutě slaných palačinek z Francie.