Právě čtete

Hit sezóny: Hrušky na víně

2668  
Sdílet: 

Hit sezóny: Hrušky na víně

Přestože výroba takového receptu zabere jen pár minut a u přípravy se nezapotíte, hotový dezert bude vrcholem jakékoliv slavností večeře či víkendového oběda. Jen se po nich nedoporučuje ovládat motorová vozidla. 

24. 10. 2017 1 min. čtení Redakce
Hit sezóny: Hrušky na víně

Hrušky a podzim patří k sobě. Pomyslnou trojici doplňují ještě jablka, která jsme si jako dezert vyráběli v minulém receptu. Dnes se tedy zaměříme na hrušky a na dezerty pro starší strávníky, kteří ocení hrušky máčené ve víně.

Přehrát znovu

Suroviny

hrušky
0,75 l bílého vína
cukr
koření (svitek skořice, badyán, hřebíček)

Postup

Bílé víno svaříme s kořením a cukrem. Až se cukr rozpustí, ponoříme do tekutiny hrušky zbavené slupky. Vaříme do změknutí. Poté hrušky vyjmeme a obsah hrnce necháme svařit na sirup. Po zchladnutí hrušek je pokapeme sirupem. Nakonec můžeme dozdobit mákem.

Hrušky můžete využít i v masových receptech, jako je ten na svatováclavskou husu. Kromě hrušek chutnají v dezertech skvěle i švestky! Zkuste recept na sliváky předávaný od babiček na maminky. Každá návštěva se u vás bude zaručeně cítit jako doma.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články