Právě čtete

Vyzkoušela jsem internetový hit Face Icing: masáž obličeje ledem

7891  
Sdílet: 

Vyzkoušela jsem internetový hit Face Icing: masáž obličeje ledem

Metoda face icing neboli masírování pokožky kostkami ledu si v poslední době získala na internetu neuvěřitelnou popularitu. Ale není to žádná novinka, protože se říká, že sama Marilyn Monroe začínala svůj den ponořením obličeje do mísy s vodou a ledem.

31. 3. 2021 3 min. čtení Marta Grzegorzak
Vyzkoušela jsem internetový hit Face Icing: masáž obličeje ledem

Dává aplikace „face icingu“ smysl, nebo je to jen zbytečný trend? Vyzkoušela jsem to sama na sobě a posledních pár týdnů jsem si každé ráno masírovala pokožku kostkou ledu! Jak to dopadlo?

Tato metoda je vymyšlena tak, aby zlepšila krevní oběh a zbavila pleť ranních otoků, urychlila procesy regenerace pokožky, zmírnila zánět, zpevnila, snížila viditelnost pórů a dokonce by měla působit i proti vráskám. V mnoha článcích na internetu narazíte na návody, podle kterých máte masírovat pokožku kostkou ledu napřímo. To bych ale rozhodně nedoporučovala, obzvlášť pokud trpíte kuperózou nebo máte citlivou pleť.

Mnohem lepším způsobem je zabalit kostku ledu do plátěného kapesníku, který stále bude dostatečně studený, ale nebudete riskovat poškození pleti. Ačkoli to není pro každého, některé druhy pleti by masáž ledem napřímo zvládly. Osobně bych ale raději riziko mírných omrzlin tkání a dehydrataci pokožky neriskovala.

Jak masírovat pokožku ledem?

Kostku ledu zabalte do kousku bavlněné látky a jemně masírujte pokožku od středu k vnější straně obličeje. Jedná se o princip lymfatické masáže, která usnadňuje průtok lymfy, zbavuje otoků a zlepšuje krevní oběh.

Během masáže byste neměli cítit bolest ani nepohodlí. Když se masáž ledem provádí správně, je opravdu příjemná. Při výrobě kostek ledu můžete použít čistou vodu, ale lze také zmrazit zelený čaj, který navíc působí uklidňujícím účinkem. Masáž můžete provádět i v očním okolí, ale ne příliš blízko oku.

Jaké efekty jsem zaznamenala?

Musím přiznat, že jsem zpočátku byla docela skeptická, ale rychle jsem si všimla, že masáž ledem na můj obličej působí opravdu příznivě.

Mám suchou a citlivou pokožku, takže v mém případě je její masírování samotným ledem zcela vyloučeno, ale kostka zabalená do látky funguje skvěle. Ráno se často probouzím s otoky kolem očí a v této oblasti vidím nejvýraznější výsledky. Otok mizí mnohem rychleji a pokožka je vypnutá, stejně jako celý zbytek obličeje. Pleť vždy hned po masáži získá krásnou barvu.

Všimla jsem si, že tato metoda funguje skvěle bezprostředně po aplikaci zvlhčovacího séra nebo tonika, protože chlad zvyšuje krevní oběh a to má pozitivní vliv na absorpci produktu. Face icing funguje podobně jako hydrogelové masky, které uchovávám v ledničce, ale kostka ledu udrží nízkou teplotu mnohem déle a můžu si s ní namasírovat celý obličej.

Když mám ráno více času, nanesu si po masáži na obličej masku rovnou z ledničky, což ještě zlepší výsledek. Vypnutá pokožka vypadá pevněji a zářivěji. Myslím si, že co se týká účinku jako prevence proti vráskám, vzhledem k lepšímu krevnímu oběhu po masáži na tom může být něco pravdy. Pro mě o důvod víc, proč pár minut denně této činnosti obětovat. Zároveň mám pocit, že když si po masáži aplikuji make-up, vypadá to mnohem lépe než obvykle a pleť působí svěžím dojmem.

Přečtěte si také: Masáž obličeje pomocí rolleru. Jak na to?

Ačkoli to není pro každého, podle mě face icing stojí za vyzkoušení, protože může přinést opravdu skvělé výsledky. Můžete mu každý den obětovat pár minut, aplikovat ho několikrát za týden, nebo jen využívat nárazově, třeba když se špatně vyspíte a budete se potřebovat zbavit otoků. Kdo ví, možná kostky ledu byly zodpovědné za krásu Marilyn Monroe… ;-)

Přečtěte si také: Tři recepty na domácí pleťové masky ze surovin, které nejspíš máte v lednici

Vše do vaší koupelny

Vše do vaší koupelny

Vyberte si praktické úložné boxy i měkoučké ručníky na Tchibo.cz

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články