Právě čtete

Pět kroků večerního relaxu: Naučte se obličejovou masáž pomocí rolleru

5325  
Sdílet: 

Pět kroků večerního relaxu: Naučte se obličejovou masáž pomocí rolleru

Někdy to není snadné, ale když už se mi povede udělat si před spaním čas jen na sebe a trochu relaxu, je to obrovská psychická i fyzická úleva. Zkuste se inspirovat a třeba už dnes večer se hýčkat podobně jako já.

16. 12. 2020 5 min. čtení Alex Fráňová
Pět kroků večerního relaxu: Naučte se obličejovou masáž pomocí rolleru

Jestli si po letošním roce něco opravdu zasloužíme, jsou to klidné svátky, relax a trocha toho hýčkání. Když bude mít ono hýčkání navíc účinek proti stárnutí, zklidní mysl a dodá energii, měly bychom se ho držet nejen o svátcích, ale přijmout ho za své i v dalším roce a udělat si z něj každovečerní rituál. Prozradím vám pět tipů, jak každý den usínat s čistou hlavou a probouzet se s rozzářenou pletí.

1. Kouzlo aromaterapie

Kolikrát padám do postele únavou, ale jakmile si lehnu, nemůžu usnout. Poznáváte to? S velkou pravděpodobností za to může přemíra stresu během dne.

Rada méně se stresovat je sice hezká, ale velmi těžce proveditelná. Ve dnech, kdy nevím, kde mi hlava stojí, už dopředu tuším, že večer se budu muset uchýlit ke svému relaxačnímu rituálu. V opačném případě budu počítat ovečky dlouho do noci a ráno se čas před zrcadlem oproti běžným dnům zdvojnásobí.

Před spaním si napustím horkou vanu, do které přidám pár kapek levandulové esence. Pokud nemáte vanu, stoupněte si pod horkou sprchu, do dlaní nakapejte pár kapek levandulového oleje a vetřete do pokožky. Levandulový olej dávám také do difuzéru, který nechám během koupele zapnutý v ložnici. Difuzér mezitím krásně provoní místnost uklidňující vůní. Já jsem tento rituál ještě o kousek povýšila, po koupeli vmasíruji do vlhké pokožky tělový olej s vůní této zázračné byliny.

2. Vypnout telefon, nasadit masku

Bod, který zatím nedokážu každý den splnit, ale pracuji na něm – přepnout telefon do nočního režimu a dát mimo můj dosah alespoň hodinu před spaním.

Scrolování na Instagramu k utřídění myšlenek zrovna nepomáhá a světlo z elektronických zařízení ke klidnému spánku už vůbec ne. Zkuste vyměnit telefon za knihu a zaměstnat si ruce masáží. Dvakrát do týdne si před spaním, na perfektně odlíčenou a vyčištěnou pleť, dopřávám pleťovou masku. Střídám je podle potřeb a nálady, v poslední době ale nejčastěji sahám po těch plátýnkových. Jejich velkou výhodou je, že se nemusí nijak složitě z pleti umývat, stačí plátýnko sundat a zbývající produkt do pleti vmasírovat.

Pokud chcete umocnit jejich účinek, vezměte na pomoc masážní váleček, tzv. roller. Jeho použití vám vysvětlím v dalším kroku, už teď si s ním ale můžete zaměstnat ruce. Válečkem přejíždějte po plátýnkové masce, nijak netlačte, musí vám to být především příjemné. Pomocí těchto jemných tahů se pečující látky dostanou hlouběji do pleti a účinek masky bude intenzivnější.

3. Lepší účinek produktů s face rollerem

Pleťový masážní váleček neboli face roller zažívá v posledních dvou letech velký boom a není se čemu divit. Použití je velmi jednoduché a účinky viditelné.

Tento váleček s polodrahokamem má úžasné liftingové a anti-agingové účinky, pomáhá pleť udržovat pružnou, zlepšuje krevní oběh, podporuje fungování lymfatického systému, detoxikuje a regeneruje. V mé beauty rutině má své čestné místo a péči o pleť si bez něj už neumím vůbec představit. Používám ho večer po aplikaci séra, které se díky masáži dostane do nejhlubších vrstev pleti.

Mám ráda, když je váleček večer trochu nahřátý, takže ho na chvíli zabalím do ručníku namočeného v horké vodě. Masíruji vždy od středu obličeje směrem ven k lymfatickým uzlinám. Nikdy nejezděte válečkem směrem dolů. A nezapomínejte na krk! Ten masírujte směrem nahoru k čelisti.

Váleček je samozřejmě úžasná záležitost i po ránu. Tady je naopak víc než žádoucí, aby byl studený. Dejte ho na pár minut do mrazáku a dopřejte si pár vteřin masáže i ráno. Zajistíte si tím lepší prokrvení, zmírníte otoky kolem očí a pleť krásně rozzáříte. Ráno ho používám nejraději ještě před sérem a krémem na suchou pleť.

4. Uvolnění pomocí obličejové masáže

Možná vám přijde, že jste pro sladké usínání a krásnou pleť udělaly maximum, ale teď přichází ta pravá slast. Masáž kamenem.

Velmi oblíbený je teď kámen guasha (kváša) představující tradiční přístup, který má kořeny v čínské medicíně. Tvarů je nespočet, je jen na vás, jaký vám bude vyhovovat. Masáž by měla být o něco silnější než s face rollerem, pořád ale platí, že nesmí bolet a musí být příjemná. Před masáží je nutné aplikovat na pleť mastnější krém nebo olejíček, aby kámen po pokožce hezky klouzal.

  1. Začínám u krku a zkosenou hranou kamene masíruju pokožku krku směrem k čelisti. Nezapomínám ani na zadní stranu pod vlasy, tato část je obzvlášť příjemná a hlavně je v ní umístěno nejvíc lymfatických uzlin.
  2. Postupuji výš, od středu brady masíruji čelist směrem k uším.
  3. Následně masíruji tváře a lícní kosti, oblast pod i nad očima, vždy od středu obličeje.
  4. Poslední je čelo, které masíruji od středu nosu do stran směrem k linii vlasů.

Jak dlouho masírovat?

Každý tah opakuji na obou stranách minimálně třikrát. Ideální doba masáže je alespoň pět minut.

A jaké má toto snažení účinek? Masáží podporujeme lymfodrenáž a prokrvení pokožky. Díky tomu, že masáž zlepšuje metabolické procesy v kůži a odstraňuje toxiny, má vysoce protizánětlivé účinky. Čistí póry, pomáhá s elasticitou, přispívá k pevnější pokožce, snižuje napětí v obličeji, ale umí si poradit i s dvojitou bradou. Pokud budete opravdu důsledné, za dva týdny budou patrné první viditelné výsledky a já vám slibuji, že se jich nebudete chtít vzdát.

Jaký roller nebo kámen si vybrat?

Jak face roller, tak guasha mohou být vyrobeny z různých polodrahokamů. Každý má trochu jiné účinky a je jen na vás, zda budete vybírat podle energií každého minerálu, nebo podle toho, který kámen se vám zkrátka nejvíc líbí na pohled. Rozhodně se ale vyhněte levným náhražkám z barevného skla.

Masáž kamenem nepomáhá jen v estetické rovině, ale také v té psychické. Může vám pomoci od chronických bolestí hlavy, psychických trápení, uvolnit napětí a hlavně dodá hřejivý pocit, že jste si našly čas samy pro sebe.

5. Usínat ve tmě

Jsem si jistá, že teď už jste dokonale připraveny na svůj „beauty sleep“, přece jenom je tady ale ještě jedna věc, která vám může s usínáním pomoct.

Maska přes oči. Pokud nežijete na samotě u lesa nebo nemáte stažené rolety, do ložnice vám i v noci proudí spoustu světla. Úplná tma nastartuje v těle tvorbu melatoninu, který roste s poklesem intenzity světla, a je tak důležitý pro kvalitní spánek a regeneraci celého organismu. Pokud budete mít masku z příjemného saténu nebo hedvábí, nemusíte se bát, že budete mít ráno otlačený polštář přes půlku obličeje, maska navíc zabraňuje i vzniku jemných vrásek kolem očí. Takže nejenže se konečně královsky vyspíte, ještě se probudíte krásné.

Máte nějaké své večerní rituály, které vám pomáhají relaxovat?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články