Právě čtete

Expres romantický make-up look

3826  
Sdílet: 

Expres romantický make-up look

Každá občas jistě zatoužíme vypadat něžně, žensky, ale zároveň zůstat stále sama sebou. Ať už se chystáte jako hosté na svatbu, čeká vás první rande nebo jdete na večeři se svým dlouholetým partnerem, vyzkoušejte jemný make-up, který podtrhne vaši přirozenou krásu a který si vytvoříte během chvilky. Jak na něj?

27. 9. 2017 3 min. čtení Alex Fráňová
Expres romantický make-up look

Perfektní základ

Málokterá z nás se může chlubit dokonalou pletí bez pigmentových skvrn, jizviček, červených míst nebo pupínků. Pokud ani vy takovou nemáte, jemný make-up a korektor vám k ní dopomůžou. Já sama jsem zastáncem přirozeného líčení, takže vždy vybírám takový make-up, který pleť sjednotí, ale nezakryje.  Ideální jsou BB krémy, tónovací krémy nebo velmi jemné make-upy. Make-up rozetřete do ztracena prsty, nebo použijte navlhčenou houbičku, která dělá velmi přirozený efekt. Korektorem o odstín světlejším, než je vaše pleť, pak zakryjte kruhy pod očima a pupínky. Pokud máte problém, že vám make-up nedrží, použijte pod něj ještě bázi. Díky ní make-up k pleti krásně přilne a vydrží vám celý den (i noc).

Červenejte se

Víte, co na nás mají muži prý nejraději? Když se občas červenáme. No tak jim uděláme radost, ne? Nemusíte se hned stydět, stačí, když si pomůžete tvářenkou. Tu naneste na jablíčka vašich tváří. Pokud si nevíte rady, kam s ní, použijte starý dobrý trik, pořádně se na sebe do zrcadla usmějte a tam, kde se líčka nadzvednou, dejte tvářenku. Skvělé fungují krémové produkty, které vypadají velmi přirozeně, lehce se s nimi pracuje a k aplikaci vám budou stačit vlastní prsty. Pokud máte raději pudrové produkty, nezapomeňte tvářenku pořádně rozmazat štětcem do ztracena směrem k vlasům. A jestli tápete nad barvou, mám pro vás další trik, který provozovaly už naše babičky. Štípněte se do tváří a vypozorujte, do jaké barvy se vám líčka zbarvily. Přesně tohle je totiž odstín vaší ideální tvářenky.

Okno do duše

Ještě než se vrhneme na oči, upravte své obočí, dělá s vizáží zázraky. Dokonale vykresleným obloukům už naštěstí odzvonilo, teď vládne přirozenost, takže jen stínem nebo tužkou doplňte chybějící místa a pak pročísněte barevným gelem směrem vzhůru a dodejte mu lehce rozcuchaný vzhled. Zapomeňte na kouřové stíny nebo výrazné linky, raději volte přírodní tóny. Taková hnědá sluší všem očím, vypadají jemně a nadčasově, takže i když se uvidíte za pár let na fotkách, budete si libovat, jak vám to slušelo.

Rozhodně použijte bázi pod oční stíny, díky které budou stíny držet mnohem lépe a pigmentace bude výraznější. Skvělá volba jsou i krémové oční stíny, velmi dobře drží a navíc jsou vhodné i pro ty z nás, které to s make-upem příliš neumí. Vystačíte si totiž s vlastními prsty. Pokud navíc vyberete lehce metalický odstín, nemusíte ho už kombinovat s dalšími odstíny, protože na světle hází různé odlesky a rozhodně by nikdo nehádal, že jste použily jen jeden stín. Na závěr pročísněte řasy voděodolnou řasenkou. Nikdy nevíte, kdy vás nějaká romantická situace dojme, ne?

Šťavnaté rty

Teď už nám stačí jen poslední krok – rty. K jemnému make-upu si samozřejmě můžete dovolit téměř jakoukoli barvu, romantické líčení ale přímo vybízí k jemným tónům růžové. Pokud chcete make-up trochu ozvláštnit, použijte rtěnku ve vínovém a jemně prsty vklepejte barvu do rtů. Budete vypadat jako byste právě snědla hrstku lesního ovoce, přidáte do make-upu trochu barvy, ale pořád budete působit něžně a přirozeně.

A make-up máme hotový! Za mě je to skvělý způsob, jak být upravená, ale zároveň se cítit přirozeně a sama sebou. A hlavně se pak nemusíte neustále kontrolovat v zrcátku, jestli je vše na svém místě. Pak už jen lehce navlňte vlasy, spleťte do volného copu nebo je nechte poletovat. Jak si představujete romantický make-up vy?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články