Čím větší horko, tím víc máme u nás v kavárně objednávek na ledovou kávu. Každou sezónu se přitom objeví nějaký trend.
Pár let zpátky si popularitu vydobyl Espresso tonik a stále se drží dost vysoko. Protože nejsem velká fanynka toniku, řekla jsem si, že je na čase pokusit se tento recept trochu obměnit, a zkusila jsem espresso smíchat se sodou, medovým sirupem a citrusovou šťávou. Vyzkoušejte ho také a dejte vědět, jak vám chutná!
Recept na Espresso soda
Espresso soda je jen jedna z mnoha variací na kombinaci kávy a osvěžujícího prvku, který z ní udělá neodolatelné letní pití.
Ingredience na jednu skleničku:
- Espresso (30 ml)
- 40 ml medového sirupu
- 2 dcl perlivé vody
- šťáva z poloviny limetky
- led
- limetka a rozmarýn na ozdobu
Jak na medový sirup?
Medový sirup připravíte raz dva, použila jsem ho už třeba v receptu na Espresso sunrise, kde najdete i návod.
Rozbalit
Sbalit
Postup:
- Naplňte sklenici ledem, aby byl váš drink pěkně vychlazený.
- Přidejte šťávu z limetky, medový sirup, sodovku a promíchejte.
- Espresso nalijte do sklenice přes lžičku, pomalu a opatrně. Díky tomu vám vznikne dvoubarevná podívaná.
- Dozdobte podle vlastních představ. Já zvolila rozmarýn a plátek limetky.
A co vy? Dáváte přednost variantě s tonikem, pomerančovým džusem, sodovkou, anebo máte vlastní osvědčený recept na osvěžující kávový koktejl?
Zkuste si namíchat také: