Právě čtete

Recept na božské kávové smoothie se skořicí: Posílí imunitu, zasytí a nabije energií

4938  
Sdílet: 

Recept na božské kávové smoothie se skořicí: Posílí imunitu, zasytí a nabije energií

Reklam, rad a tipů, jak se stravovat a jaké doplňky brát, je nespočet. Já ale sázím na přírodní a doma připravované produkty, jako je třeba moje oblíbené smoothie. Abych do sebe dostala prospěšné látky a zároveň mi nápoj dodal potřebnou energii, připravuji si ho s kávou, skořicí a mandlovým mlékem.

15. 1. 2024 3 min. čtení Romana Böhmová
Recept na božské kávové smoothie se skořicí: Posílí imunitu, zasytí a nabije energií

Zázračný nápoj jménem smoothie

Zeleninové i ovocné koktejly mají tu výhodu, že jsou plné vitamínů a minerálů, což oceníte nejen v zimním období, kdy řádí nemoci, ale po celý rok. Také obsahují vlákninu, díky níž nápoj získá na sytosti a která podpoří váš trávicí systém. Smoothie doplní energii, pomůže s pitným režimem a nabídne nekonečné možnosti přípravy.

ovocné a zeleninové smoothie

Připravíte si ho z ovoce nebo zeleniny a tekuté složky, jako jsou kromě vody například džus, čaj nebo mléko. Podle potřeby ho můžete zahustit ledem, smetanou, jogurtem nebo třeba vločkami, chia a lněnými semínky. Pokud jste stejně jako já milovníci bylinek, doporučuji do smoothie zařadit například mátu, meduňku, bazalku, petrželku nebo jakoukoli jinou oblíbenou bylinku. 

Ovoce: jahody, maliny, borůvky, banán, mango, ananas, broskev, meruňka, nektarinka a další.

Zelenina: špenát, mangold, červená řepa, kapusta, okurka, řapíkatý celer, rukola, brokolice a další. 

Pozor, ovocné smoothie se doporučuje pít v dopoledních hodinách, a jak já říkám, nic se nemá přehánět, takže i smoothie konzumujte s rozumem. Podle odborníků totiž nadmírou popíjení ovocných šťáv ohrožujeme zdraví jater a ledvin. 

Kávové smoothie se skořicí (Cinnamon Coffee Smoothie)

Jak jsem se zmiňovala v úvodu, já si ráda připravuji coffee smoothie, a to nejčastěji po ránu, kdy chci své tělo nastartovat a připravit ho na dlouhý den plný práce, schůzek a aktivit s mým synem.

Coffee nápoji bude slušet hezký hrnek nebo stylová flaška, kterou budete používat jen na smoothie a kterou si můžete s sebou vzít do auta, na cesty nebo do práce. 

Skořici miluji nejen do dezertů, ale také právě do kávového smoothie. Nápoj krásně provoní a vašemu tělu prospěje, má totiž antioxidační účinky a podporuje trávení. Součástí smoothie, na které mám pro vás recept, je také banán, přírodní zdroj energie, takže po vypití nápoje se nemusíte bát jakékoli náročnější aktivity. 

Tip: Když budete mít doma navíc banány a víte, že je nespotřebujete, nakrájejte si je a dejte zamrazit. Budou se vám skvěle hodit do smoothie, které pak bude hezky osvěžující.

Ingredience:

  • 60 ml mléka (můžete použít i rostlinné)
  • 180 ml kávy (vychlazené)  – vzhledem k vyššímu množství kávy doporučuju připravit si americano
  • 1 mražený zralý banán
  • 20 g ovesných vloček
  • 1 lžička kvalitního kakaa
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička mleté skořice
  • několik kapek vanilkového extraktu

Postup je snadný. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. 

příprava kávového smoothie se skořicí

Tip: Smoothie můžete ozdobit nasekanými oříšky nebo sušenými banány. A v létě do něj můžete přidat několik kostek ledu.

Mandlové mléko, to pravé na smoothie

Pokud do svého coffee nápoje budete přidávat mléko, můžete kromě kravského vyzkoušet mléko rostlinné. Mně velmi chutná mandlové mléko, které si zásadně připravuji doma. Stačí vám k tomu mandle a voda. Hrnek mandlí namočíte do vody, nejlépe přes noc, poté je scedíte a spolu s litrem vody je rozmixujete dohladka. A můžete se pustit do smoothie. Dobrou chuť a na zdraví!

Stylově do přírody i do městě

Stylově do přírody i do městě

Vyberte si z hřejivých a pohodlných modních kousků z nové outdoorové kolekce, které zahřejí na těle a padnou všem do oka.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články